Federer ja Mauresmo Wimbledonin voittajaksi

10.7.2006  |  09:00

Sveitsiläiselle voitto oli neljäs peräkkäinen

Sveitsin Roger Federer otti neljännen peräkkäisen Wimbledonin miesten kaksinpelin voiton sunnuntaina. Hän kukisti monien yllätykseksi finaaliin asti yltäneen Espanjan Rafael Nadalin luvuin 6-0, 7-6(5), 6-7(2), 6-3.
Ensimmäisen Wimbledon-voittonsa sen sijaan saavutti Ranskan Amelie Mauresmo, joka kukisti loppuottelussa Belgian Justine Henin-Hardennen 2-6, 6-3, 6-4. Edellisestä ranskalaisvoittajasta olikin naisten kaksinpelissä kulunut jo jonkin aikaa; Suzanne Lenglen oli voittaja vuonna 1925.
Amerikkalaisten vaisulle menestykselle teki terää Bryanin kaksospoikien Bobin ja Miken Wimbledonin miesten nelinpelin voitto. He kukistivat luvuin 6-3, 4-6, 6-4, 6-2 Ranskan Fabrice Santoron ja Serbian Nanad Zimonjicin.
Puheet kiinalaisten naisten tennisboomista eivät ole ihan tyhjästä: Zi Yan ja Jie Zheng voittivat naisten nelinpelin mestaruuden kukistamalla finaalissa Virginia Ruano Pascualin ja Paola Suarezin 6-3, 3-6, 6-2. Kiinan Na Li eteni kaksinpelissä puolivälieriin.
Sekanelinpelin voittivat yhdeksänneksi sijoitetut Venäjän Vara Zvonareva ja Israelin Andy Ram. Finaalissa kukistuivat sijoittamattomat USAn Venus Williams ja Bob Bryan alle tunnissa luvuin 6-3, 6-2.
Poikien kaksinpelin voitti ykkössijoitettu Hollannin Thiemo de Bakker, joka finaalissa kukisti sijoittamattoman Puolan Marcin Gawronin 6-2, 7-6(4). Poikien nelinpelin loppuottelussa USAn pari Kellen Damico/Nathaniel Schnugg voitti slovakit Martin Klizanin ja Andrei Martinin 7-6(7), 6-2.
Tanskan supertyttö Caroline Wozniacki, joka oli sijoitettu neljänneksi, otti Wimbledonin tyttöjen kaksinpelin voiton. Finaalissa hän kukisti kuudenneksi sijoitetun Slovakian Magdalena Rubarikovan 3-6, 6-1, 6-3. Kaksinpelin ykkössijoitettu Venäjän Anastasia Pavlyuchenkova hävisi heti ensimmäisellä kierroksella, mutta voitti Alisa Kleybanovan kanssa tyttöjen nelinpelin. Finaalissa kukistui ykkössijoitettu pari Kristina Antoniychuk Ukraina/Alexandra Dulgheru Romania 6-1, 6-2.