Fed Cupin kolmas pelipäivä: Suomi voitolla nousukarsintaan

6.2.2020  |  21:11  |  Yleinen

Fed Cupin Eurooppa/Afrikka-ryhmän II-divisioonassa pelattiin torstaina nousu- ja putoamiskarsintapaikoista. Lohko B:ssä pelaava Cinia Fed Cup Team Finland sai ratkaisuottelussa vastustaansa Portugalin.

Päivän ensimmäisessä kaksinpelissä Anastasia Kulikova otti räväkän startin voittamalla Portugalin Maria Ines Fontelta ensimmäisen erän 20 minuutissa 6-0. Toisessa erässä portugalilainen pääsi paremmin peliin mukaan ja peli eteni tasaisesti 3-3 tilanteeseen. Sen jälkeen Kulikova otti kolme peliä peräkkäin vieden erän 6-3 ja siirtäen näin Suomen 1-0 johtoon.

Anastasia Kulikova oli voitokas kaksinpelissä

Toisessa ottelussa Oona Orpanaa vastassa oli Francisca Jorge. Portugalilainen sai vahvan alun ja meni 5-0 johtoon. Orpana paransi pelin edetessä ja pääsi vielä 3-5 tilanteeseen, mutta ensimmäinen erä meni vastustajalle 3-6. Toinen erä oli tasainen, mutta päättyi sekin portugalilaisen 6-3 voittoon. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli siis 1-1.

Nelinpeliin Suomi nimesi eilen hyvin esiintuneet Orpanan ja Laura Hietarannan. Vastaan asettuivat Jorge ja Fonte. Suomalaiset aloittivat väkevästi siirtyen 5-2 johtoon, mutta Portugalilaiset tulivat yhden eräpallon takaa tasan 5-5 tilanteeseen. Suomalaisilla oli vielä 6-5 tilanteessa useita eräpalloja, mutta ratkaisu siirtyi tiebreikin, jonka Orpana ja Hietaranta hoitivat hienosti kotiin. Toinen erä meni portugalilaiskomennossa ja päättyi 6-1. Kolmannessa erässä edettiin tasatahtia 6-6 tilanteeseen. Ratkaisevassa tiebreikissä suomalaisyleisön kannustus siivitti Orpanan ja Hietarannan upeaan voittoon ja Suomen nousukarsintaan.

– Koko joukkue taisteli hienosti. Maaottelut ovat erityislaatuisia ja päivä oli hyvä osoitus siitä. Huomenna kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan ja kannustamaan Suomen joukkuetta, kommentoi kapteeni Emma Laine kenttähaastattelussa.

Orpanan ja Hietarannan voitto ratkaisi Suomen nousukarsintapaikan

TANSKA LOHKOVOITTOON

Suomen lohkon toisessa ottelussa Egypti ja Tanska aloittivat tasaisesti. Egypti vei ensimäisen kaksinpelin ja Tanska toisen. Nelinpelissä egyptiläiset olivat parempia ja voittivat koko ottelun 2-1. Tanska piti kuitenkin lohkon kärkipaikan Suomen ja Tanskan keskinäisen ottelun voiton turvin. Suomi sijoittui lohkossaan toiseksi.

A-lohkon ykköspaikka ratkaistiin Georgian ja Tunisian kesken. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli 1-1 ja nelinpelin voittanut Georgia otti lohkon kärkipaikan. A-lohkon toisessa ottelussa Israel voitti Moldovan 3-0 ja sijoittui kolmanneksi. Moldova jäi lohkon neljänneksi.

Nousukarsinnoissa kohtavat Suomi ja Georgia sekä Tanska ja Tunisia. Putoamiskarsintaan joutuivat puolestaan Egypti ja Moldova sekä Israel ja Portugali. Ottelut pelataan huomenna klo 15 alkaen.

TULOKSET

Lohko A

Georgia – Tunisia 2-1
Ons Jabeur, TUN – Mariam Bolkvadze, GEO 6-2, 6-2
Ekaterine Gorgodze, GEO – Chiraz Bechri, TUN 6-1, 6-3
Ekaterine Gorgodze / Oksana Kalashnikova, GEO – Ons Jabeur / Chiraz Bechri, TUN 6-3, 6-2

Israel – Moldova 3-0
Shelly Bereznyak, ISR – Daniela Ciobanu, MDA 6-3, 6-1
Lina Glushko, ISR – Anastasia Vdovenco, MDA 6-4, 6-1
Nicole Khirin / Shavit Kimchi, ISR – Daniela Ciobanu / Anastasia Vdovenco, MDA 6-2, 7-6

Lohko B

Suomi – Portugali 2-1
Francisca Jorge, POR – Oona Orpana, FIN 6-3, 6-3
Anastasia Kulikova, FIN – Maria Ines Fonte, POR 6-0, 6-3
Oona Orpana / Laura Hietaranta, FIN – Francisca Jorge / Maria Ines Fonte, POR 7-6, 1-6

Egypti – Tanska 2-1
Clara Tauson, DEN – Maiar Sherif Ahmed Abdelaziz, EGY 6-1, 6-1
Sandra Samir, EGY – Karen Barritza, DEN 6-3, 7-6
Rana Sherif Ahmed / Maiar Sherif Ahmed Abdelaziz, EGY – Emilie Francati / Maria Jespersen, DEN 6-4, 6-4