Fed Cup viikon helmenä – ennakko 24/17

12.6.2017  |  00:00

Cinia Fed Cup Team Finlandin Emma Laine, Oona Orpana, Piia Suomalainen ja Mia Eklund valmiina tositoimiin.
Kuva: STL.

Alkavan tennisviikon kohokohta suomalaisittain on Moldovassa pelattava Fed Cup, jossa Suomen naiset tavoittelevat nousua Fed Cupin toiseen ryhmään. Pajulahdessa puolestaan pelataan Tennis Europen alle 14- ja alle 16-vuotiaiden junioriturnaus.

Suomen naisten maajoukkue eli Cinia Fed Cup Team Finland pelaa tällä viikolla Fed Cupin Euroopan/Afrikan lohkon 3. ryhmässä Moldovan Chisinaussa. Suomea maaotteluissa edustavat kapteeni Emma Laine, Piia Suomalainen, Mia Eklund ja Oona Orpana.

Pelaava kapteeni Laine on loukkaantumisestaan toivuttuaan tahkonnut menestyksellä etenkin nelinpeliä, josta irtosi kevään aikana kaksi turnausvoittoa ammattilaiskiertueella. Usein ratkaisupeleissä mukana olleella Suomalaisella on vahva kokemus Fed Cupista. Eklund puolestaan on viime aikoina pelannut nousujohteisesti ammattilaiskisoissa, joissa Laineen tavoin varsinkin nelinpeli on sujunut hyvin.

Joukkueen nuorin jäsen Orpana, 16, pelasi viime viikolla uransa ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa Pariisissa. Orpana selvitti karsintojen kautta tiensä Ranskan avointen tyttöjen pääsarjaan ja sai arvokasta kokemusta Roland Garros’lla sekä kaksin- että nelinpelistä. Nuori Orpana tuokin hyvän lisämausteen Suomen iskukykyiseen joukkueeseen.

Ennakkotunnelmia: https://www.cinia.fi/yritys/urheiluyhteistyo/cinia-fed-cup-team-finland.html

Fed Cupin sivut: https://www.fedcup.com/en/draws-results/group-iii/europe-africa/2017.aspx

Wilson Junior Tournament tällä viikolla Pajulahdessa

Nastolassa on tällä viikolla tarjolla juniorien huipputennistä, kun Tennis Europen kilpailuihin kuuluva Wilson Junior Tournament mitellään Pajulahdessa. Alle 14- ja alle 16-vuotiaat tytöt ja pojat ratkovat paremmuuttaan kaksin- ja nelinpeleissä. Mukana massakentillä käytävässä turnauksessa on luonnollisesti runsaasti suomalaispelaajia kyseisten ikäluokkien kotimaiselta huipulta. 

Alle 14-vuotiaiden poikien kaksinpelin kaaviossa ykköseksi on sijoitettu Porsche Junior Team Finlandin Otto Leikola. Suomalaisista Aaron Matikkala on lisäksi sijoitettu kaavion viidenneksi. Mielenkiintoisia nimiä ovat Leikolan ja Matikkalan lisäksi ainakin Oskar Stumpf ja Indrek Soome. Erityisen tarkasti kannattaa seurata viime aikoina loistavasti pelannutta Oliver Byskataa, joka pääsee villillä kortilla mukaan laittamaan pari vuotta vanhempien pelaajien taidot todelliseen testiin.

Tyttöjen puolella viime viikolla Cinia JGP -osakilpailussa tuplavoiton napannut Laura Hietaranta on sijoitettu 14-vuotiaiden kaavion kakkoseksi. Muista suomalaisista Emilia Hartman on sijoitettu kolmanneksi ja Fiona Kallio seitsemänneksi. Mukana ovat myös muiden muassa Stella Remander, Sade Scharlin ja Emma Kuusisto.

Suomalaisista Oskar Antinheimo on sijoitettu 16-vuotiaiden poikien kaavion ykköseksi ja Oliver Saarinen kakkoseksi. Muut sijoitetut suomalaispelaajat ovat Kasper Byskata, Niila-Tapio Magga ja Valtteri Laitinen. Tyttöjen kaaviossa Emilia Salo on sijoitettu kolmanneksi. Myös Stella Erlund ja Emma Eerola on sijoitettu 16-vuotiaiden kaksinpelikaavioon.

Kaikkien luokkien kaksinpelit alkavat tänään maanantaina.

Kilpailun sivut: http://te.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=FADA07AE-0CAD-4400-8163-4F9BE38C2ECA

Patrik Niklas-Salminen ja Verneri Tuomi myös Euroopan kentillä 

Suomen ykköspelaaja Patrik Niklas-Salminen (ATP-734) tavoitteli pääsyä tällä viikolla pelattavaan ATP Challenger Tourin Lisboa Belém Open -kilpailuun Portugalissa. Suomalaisen tie nousi kuitenkin tällä kertaa pystyyn karsinnan avauskierroksella, kun villillä kortilla mukaan päässyt Portugalin Goncalo Falcao oli vahvempi ja voitti ottelun 6-3, 6-4. Niklas-Salmisen valmentajana Portugalissa oli mukana Suomen tuore Davis Cup -kapteeni Jarkko Nieminen.

Puolan Sopotissa pelattavaan ITF:n 15 000 dollarin F1 Futures -turnaukseen pyrki suomalaisista Verneri Tuomi. Karsinnan ensimmäisessä ottelussa tuli komea voitto Puolan Aleksander Suchanowskista tylyin lukemin 6-0, 6-0. Toisella karsintakierroksella Italian Corrado Summaria oli Tuomea vahvempi ja voitti kolmieräisen kamppailun lopulta 3-6, 6-1, 6-4.

Puolan F1 Futures -turnauksen sivut: http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/men’s-tournament/info.aspx?tournamentid=110004023

Jaa:

Seuraava uutinen: Cinia Fed Cup… →