Fed Cup -joukkueeseen kokoonpanomuutoksia – Malinen ja Leivo Egyptiin

4.4.2016  |  14:19

 

Suomen Fed Cup -joukkueen kokoonpano Egyptin Kairossa 13.-16. huhtikuuta pelattavaan tennismaaotteluun on muuttunut. Pelaavan kapteenin Emma Laineen ja pelaaja Piia Suomalaisen joukkueessa korvaavat Monica Malinen ja Ella Leivo. Joukkueen kapteenina toimii Tero Vilén.

Syynä Euroopan/Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen kohtaamisen muutoksiin ovat pelaajien henkilökohtaiset ratkaisut.

– Toivoin, että Kansainvälinen Tennisliitto (ITF) olisi siirtänyt Fed Cupin toiseen maahan, mutta kun näin ei käynyt, koin, että turvallisyyssyistä ainoa vaihtoehto on jäädä pois. Olisin mielelläni ollut joukkueen mukana, joten tämä harmittaa todella paljon, Suomen naispelaajien kantaviin voimiin kuuluva Laine sanoo.

ITF on teettänyt tapahtumasta ulkopuolisella asiantuntijalla turvallisuusselvityksen, ja Egyptin Tennisliitto on tapahtumaa valmistellessaan kiinnittänyt erityistä huomiota tapahtuman turvallisuusjärjestelyihin. Näiden pohjalta Kansainvälinen Tennisliitto on tehnyt päätöksen tapahtuman järjestämisestä Kairossa. 

Suomen ulkoministeriö suosittelee varovaisuutta Kairossa liikuttaessa, ja tämän vuoksi joukkue majoittuu tapahtumapaikan läheisyydessä ja välttää ylimääräistä liikkumista tapahtuma-alueen ulkopuolella.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että saimme täydennettyä joukkueen pikaisella aikataululla ja pystymme lähettämään joukkueen tapahtumaan, Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho sanoo.

 

Suomen joukkue Fed Cupiin:

Pelaajat: Milka-Emilia Pasanen, Mia Eklund, Monica Malinen ja Ella Leivo. Kapteeni: Tero Vilén

Jaa:

Seuraava uutinen: Harrasteliigan sisäkaudella 42… →