Fed Cup -joukkue valmiina tulevan viikon kotiturnaukseen

14.4.2019  |  08:01  |  Artikkeli, Ennakot, Videot

Mia Eklund, Emma Laine, Laura Hietaranta ja Anastasia Kulikova edustavat Suomea vuonna 2019

Naisten tennismaajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, pelaa tulevalla viikolla historiallisesti kotikentällään. Talin Tenniskeskuksella pelattava turnaus alkaa maanantaina – joukkue odottaa innostuneena alkavaa viikkoa.

Suomen naiset lähtevät tavoittelemaan nousua pelaaja-kapteeni Emma Laineen johdolla. Laineen kanssa joukkueen pelaavan kokoonpanon muodostavat Anastasia Kulikova, Mia Eklund ja Laura Hietaranta. Fed Cup -kotiturnaus on samalla Suomen menestyneimmän naispelaajan uran viimeinen turnaus – lue lisää täältä.

– Olemme valmistautuneet tässä viiden päivän ajan. Olemme hioituneet hyvin yhtenäiseksi tiimiksi. Todella odottavaiset fiilikset, ei millään meinaa malttaa odottaa tulevia otteluita. Olemme olleet viime vuodet todella lähellä nousua. Nyt en näe mitään syytä miksemme voisi nousta, sillä olemme yksi kovimmista joukkueista. Kuitenkin todella tiukkoja otteluita luvassa ja kaikkien meidän on pystyttävä parhaimpaamme, jotta nousu onnistuu, kertoi Laine.

19-vuotiaalle Kulikovalle ja 15-vuotiaalle Hietarannalle kyseessä on maajoukkuedebyytti. Kulikova, joka sai Suomen kansalaisuuden maaliskuussa, odottaa innolla kotiyleisön edessä pelaamista.

– Hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön edessä – vanhempieni, isovanhempieni ja ystävieni. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle kannustamaan meitä.

Nuorten maajoukkueessa aiemmin esiintynyt Hietaranta pukee nyt ensimmäistä kertaa aikuisten peliasun päällensä.

– Tosi hyvä fiilis olla mukana ensimmäistä kertaa. Olen erittäin innoissani, kun pääsee pelaamaan kotiyleisön edessä, Hietaranta kertoi.

24-vuotias Eklund on edustanut Suomea kolmena aiempana vuotena.

– Fed Cup on erikoislaatuinen tapahtuma. On mukava viettää aikaa yhdessä ja tehdä asioita tiiminä – varsin erilaista kuin normaalit viikot ammattilaiskiertueella. Meillä on joukkueen kesken todella mukavaa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Maanantaina vapaa sisäänpääsy – katso alustava otteluohjelma

Suomen lisäksi Talissa pelaavat Liettua, Kypros, Pohjois-Makedonia, Malta, Algeria, Kosovo, Islanti, Kamerun ja Kongo. Turnauksessa joukkueet jaetaan kahteen viiden joukkueen lohkoon. Arvonta suoritetaan sunnuntaina 14.4. Lohkojen voittajat pelaavat vastakkain noususta II-ryhmään vuodeksi 2020. Alkulohkojen ottelut pelataan maanantaista perjantaihin. Otteluiden aikataulut:

  • maanantai-torstai klo 15:00 – Maanantain otteluihin on vapaa sisäänpääsy Tennisliiton ja naisten maajoukkueen pääyhteistyökumppanin Cinian toimesta
  • perjantai-lauantai klo 12:00

Yksittäinen ottelupari pelataan yhdellä kentällä sisältäen kaksi kaksinpeliä ja yhden nelinpelin.

Tapahtuman lipunmyynti on käynnissä Lippuagentti-palvelussa. Koko viikon lippu kustantaa 25 euroa ja päiväkohtaiset liput 10 euroa.

LIPUNMYYNTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden väli-ikäluokkien sarjatenniksen… →