Fazer JGP kehittää ja motivoi pelaajia kohti unelmiaan

31.10.2023  |  14:18  |  Seurat, Yhteistyökumppanuudet

Tämän vuoden Fazer Junior Grand Prix -osakilpailusarja on loppuhuipennustaan, eli Masters-turnausta vaille valmis. Vuoden aikana pelaamisen iloa ja kehittymistä on nähty ympäri Suomea.

Fazer Junior Grand Prix -kilpailusarja on nuorille tarkoitettu laadukas kilpailusarja, jossa pelataan 10-, 12-, 14- ja 16-vuotiaiden luokissa. Kaikissa ikäryhmissä pelataan sekä kaksin- että nelinpeliluokat.

 

Kausi huipentuu parhaiten menestyneiden pelaajien Masters-turnaukseen Jarkko Nieminen Areenalla Turussa 1.-3.12.

Kiertue koostuu kuudesta osakilpailusta, jotka pelattiin 13 paikkakunnalla: Oulu (OVS), Tampere (TaTS), Turku (TVS), Helsinki (HVS, Smash, Sata), Vierumäki (Sport Club Vierumäki), Hanko (HTK), Hyvinkää (HyTS), Jyväskylä (JTS), Lohja (Lo-Te), Kaarina (ÅLK), Tuusula (TTS), Lahti (LVS) ja Kauniainen (GT).

Yhteensä pelaajia on kiertueella nähty yli 1400 ja se on tavoittanut jo sadoittain perheitä ympäri Suomea.

”Kiitos seuroille ja kilpailuun osallistuneille; tämä vuosi on ollut oikein onnistunut. Kisoissa on mukana paljon valmentajia ja pelaajia sekä vanhempia, kisoissa aistii toiminnan merkityksellisyyden. Olemme saaneetkin positiivista palautetta kisoista ja selvästi toiminnalle on tarve suomalaisessa tenniksessä. Kiitos Fazerille asiaan panostamisesta sekä osallistumislahjoista”, kommentoi kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen.

Kilpailumenestyksen lisäksi on osakilpailuissa perinteiseen tapaan palkittu myös Fair Play -pelaajia.

”Hyvä käytös niin pelikentillä kuin elämässä on tärkeää; siksi olemme nostaneet reilun pelin vahvaksi osaksi myös Fazer JGP -kiertuetta.”

FAZER JGP 2023, PELAAJAMÄÄRÄT

10-vuotiaat: tytöt 117 ja pojat 150
12-vuotiaat: tytöt 93 ja pojat 250
14-vuotiaat: tytöt 184 ja pojat 254
16-vuotiaat: tytöt 151 ja pojat 220

Palkintomatka Tukholman avoimiin

Perinteikäs vuoden parhaiden JGP-pelaajien palkintomatka teki paluun korona-aikojen haasteiden jälkeen. Suomalaisporukka, pelaajat ja valmentajat, suuntasivat ikimuistoiselle reissulle Tukholman ATP-turnaukseen lokakuussa.

”Itse turnauksen seuraamisen lisäksi matkan ohjelmaan kuului harjoittelua Danderydin tennishallilla sekä tutustumista Good to Great -akatemian tiloihin. Pelaajille järjestyi myös hieman vapaa-aikaa Tukholman kauniissa ja kiehtovassa keskustassa. Ensimmäisenä matkapäivänä järjestäjät tarjosivat meille mahdollisuuden seurata otteluita pääsponsorin VIP-aitiosta. Tämä oli monille pelaajille unohtumaton kokemus, varsinkin kun ohjelmaan kuului myös tapaamiset kilpailunjohtaja Thomas Enqvistin ja suomalaistähtien Harri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen kanssa. Järjestäjien tapa ottaa meidät vastaan oli muutenkin todella vieraanvarainen ja ensimmäisen ottelupäivän päätteeksi suuntasi hotellille väsynyt, mutta tyytyväinen porukka”, kommentoi matkassa ollut valmentaja Erkki Viitasaari.

Viitasaari kertoi reissun olleen kaikin puolin onnistunut.

”Oli mielenkiintoista tutustua useaan junnuun ketä en aikaisemmin tuntenut kovin hyvin ja kuulla heidän taustoistaan ja tennistarinansa. Nuoret käyttäytyivät fiksusti koko matkan ajan, mikä teki omasta ja Veera Nurmen työstä todella helppoa ja nautinnollista. Uskon, että tästä matkasta jäi pelaajille valtavasti muistoja ja inspiraatiota omaan tekemiseensä lajin parissa. Paikan päällä pystyi otteluiden lisäksi seuraamaan myös huippupelaajien harjoittelua, mikä on aina tärkeä lisä kokonaiskokemukseen.

”On hienoa, että Tennisliitto yhteistyökumppaneineen tarjoaa tällaisia mahdollisuuksia avartaa käsitystä huipputenniksestä menestyville junioreille, mikä toivottavasti kannustaa nuoria pelaajia tavoittelemaan maailman terävintä kärkeä ja unelmiaan yleisesti.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Verkolla-podcast: Pirpa Takki,… →