EYOF –kisat Tampereella

5.7.2009  |  19:00

Mukana 137 suomalaisjunioria, heistä neljä tennispelaajia

Yhdeksän lajin nuorille suomalaisille urheilijalahjakkuuksille tarjoutuu loistava mahdollisuus mitata tasoaan eurooppalaisia kanssakilpailijoitaan vastaan, kun Tampereella järjestetään 19.-25.7. Euroopan nuorten olympiafestivaalit (EYOF). Suomi osallistuu Tampereella järjestettäviin EYOF-kisoihin 137 urheilijan joukkueella. Kuusi palloilujoukkuetta – tyttöjen ja poikien joukkueet lentopallossa, koripallossa ja käsipallossa – kohtaavat Euroopan rankingin kärkimaat kahdeksan joukkueen turnauksissa. Yksilölajeista kisojen ohjelmassa ovat judo, pyöräily, tennis, uinti, voimistelu ja yleisurheilu, joissa kaikissa kisoihin osallistuu ikäluokkiensa parhaat suomalaisurheilijat. Kaikkiaan kisoihin osallistuu noin 2500 urheilijaa 49 Euroopan Olympiakomitean lähettämänä.

EYOF

EYOF on vuodesta 1991 saakka järjestetty tapahtuma, jonka Kansainvälisen Olympiakomitean nykyinen puheenjohtaja Jacques Rogge loi ollessaan Euroopan Olympiakomiteoiden (EOC) johdossa. Suomi on ollut mukana ensimmäisistä kisoista lähtien. Suomen Olympiakomitean toiminnassa osallistuminen EYOF-kisoihin palvelee nuorten urheilijoiden urakehitystä etenkin kansainvälisen kilpailukokemuksen hakemisessa. EYOF eroaa lajien omista arvokisoista etenkin siten, että kyseessä on monilajitapahtuma, ja jossa olympismi on vahvasti mukana. Tampere kisajärjestäjänä on panostanut laajasti myös tapahtuman kasvatukselliseen ulottuvuuteen, joka on olennainen osa olympiatapahtumien luonnetta.

-Useat urheilijat ovat sanoneet saaneensa EYOF-kisoista uskoa mahdollisuuksiinsa huippu-urheilijan vaativalla uralla, toteaa Suomen Olympiakomitean kehityspäällikkö Asko Härkönen, joka on johtanut Suomen EYOF-joukkueita vuosina 2003-2007.

-EYOF on tapahtumana osallistuville nuorille aivan ainutlaatuinen. Tottakai kilpaileminen on tärkeä osa, mutta vähintään yhtä paljon muuta oppia nuoret saavat mukaansa ollessaan osana suurta tapahtumaa ja suurta joukkuetta. Etenkin kesälajeissa, kuten esimerkiksi tenniksessä tai voimistelussa lajijoukkueet eivät ole suuria, mutta näissä kisoissa urheilijoita on lähettämässä kisasuorituksiin ja vastaanottamassa niistä suuri määrä joukkuekavereita, toteaa Suomen joukkueen johtaja Peter Brüll, joka on aiemmin toiminut Slovakian joukkueen johdossa EYOF-kisoissa.

Suomen tennisjoukkue Tampere 2009 Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla: Rasmus Lindström ja Nicolas Nietosvaara, Smash, Ella Leivo TaTS sekä joko Julianna Heino, Smash tai Annika Sillanpää TaTS. Lajijohto: Erik Hakkarainen, lajijohtaja, valmentaja.
Tennisturnauksen järjestää syksyllä 100 vuotta täyttävä Tampereen Tennisseura.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tampere Openin pelaajalista… →