EVS ja ETS nousivat TEHO Sport Tennisliigaan – ”Tämä merkitsee seuralle paljon”

26.1.2020  |  21:40  |  Raportit

ETS:n nousujoukkueen Jukka Luhtala, Oliver Saarinen, Tommi Luhtala ja Oskari Eerola

I-divisioonien päätöskierrokset pelattiin viikonloppuna. Suorat nousut TEHO Sport Tennisliigaan ansaitsivat miehissä Espoon Tennisseura ja naisissa Espoon Verkkopalloseura.

SARJATAULUKOT & TILASTOT

EVS tekee paluun liigakentille

Naisissa kahden kärkijoukkueen välinen ero oli marginaalinen, sillä EVS:n ja Oulun Verkkopalloseuran välille jäi vain yksi piste espoolaisten eduksi.

Nousukauden aikana EVS:n pelipaidan pukivat yllensä Satu Kyyrä ja Anni Poikola. Tehokaksikko pelasi siis kaikki kaksinpelit sekä nelinpelit, mikä johti sarjanousuun. EVS on pelannut viimeksi liigatasolla kaudella 2014-2015.

Naisten II-divisioonaan tippuivat sarjan kaksi heikointa joukkuetta Lahden Tenniskerho ja Tampereen Tennisseura II.

ETS miesten sarjan voittaja

Miesten puolella saadaan uusi joukkue nykymuotoiseen Tennisliigaan. Espoon Tennisseuran miehet ottivat viikonloppuna tarvittavat pisteet ja varmistivat sarjan voiton kukistamalla kotikentällään Laaksolahdessa Savonlinnan Verkkopalloseuran 3-1. ETS:n nousun takuumiehinä olivat Oskari Eerola ja Tommi Luhtala, jotka voittivat kaikki kaksinpelinsä kauden aikana. Lisäksi tärkeitä voittoja nappasi useamman kapteeni Jukka Luhtala ja Oliver Saarinen. Joukkueen riveissä pelasivat myös Niko Nylund, Teemu Ruoslahti ja Ilmari Leppänen. Kapteeni Jukka Luhtala on sanaili tyytyväisyyttään joukkuettaan kohtaan.

– Oliver sai meille mahtavan kiinnityksen tälle kaudella: Oskari Eerola. Hän oli joukkueen kantava lenkki eräsuhteellaan 14-0 ja myös nelinpelissä vahvaa esiintymistä. Myös Tommilla oli loistava kausi, vain viimeisessä kaksinpelissä hävisi erän. Oliver otti kahdessa ensimmäisessä ykkösten pelissä tärkeät voitot ja vei jengin oikealle raiteelle.

– Kauden aikana oli myös haasteita: rannevamma pilasi valitettavasti Oliverin kauden ensimmäisten otteluiden jälkeen, minulla oli oikea ranne kipeenä koko kauden ja välillä teipattuna sekä Tommilla hajosi vasen ranne Maarianhaminassa ottelun lopussa rystyä lyödessä. Haasteiden keskellä Nylund oli mies paikallaan tarvittavissa peleissä, myös hänelle puhdas sarake kaksinpelien osalta (2-0). Onneksi oli tällä kaudella enemmän leveyttä kokoonpanossa kuin aiemmin, nyt sitä tosiaan tarvittiin.

– Tämä merkitsee seuralle paljon. Toivottavasti saamme jatkossa katsomoihin kunnolla porukkaa, päätti Luhtala.

ETS ei ole aikaisemmin ollut Tennisliigassa, mutta SM-tasolla joukkue on ollut viimeksi kaudella 2008-2009. Seuralla on myös SM-mitaleita vuosituhannen alusta.

Miesten sarjan viimeinen Tennis Club Tapiola tippuu suoraan II-divisioonaan.

OVS:n joukkueet nousukarsintaan 8.2.

I-divisioonan toiseksi sijoittuneilla joukkueilla on myös mahdollisuus nousta TEHO Sport Tennisliigaan karsinnan kautta.

Miehissä karsintaan pääsee kolmanneksi sijoittunut OVS, sillä toiseksi sijoittunut Smash-Kotka II ei voi nousta ylimmälle sarjaportaalle sen edustusjoukkueen jo siellä ollessa. Naisissa sarjan toiseksi sijoittui OVS. Oululaiset pääsevät ottamaan mittaa turkulaisesta TVS-Tenniksestä, joka ajautui liigan runkosarjoissa karsijan paikalle. Liigakarsinnat pelataan Tennisliigan finaalitapahtuman yhteydessä Talin Tenniskeskuksessa 8.2.

Liigakarsinnat | Talin Tenniskeskus 8.2. klo 10:00
Miehet: TVS – OVS
Naiset: TVS – OVS

Tennisliigan finaalitapahtuma pelataan Talin Tenniskeskuksessa lauantaina 8.2. Tapahtumassa pelataan miesten ja naisten pronssiottelut ja liigakarsinnat klo 10:00 alkaen sekä loppuottelut klo 14:00. Lipunmyynti tapahtumaan on auki täällä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden sekanelinpelin SM-mitalit… →