Etelä-Afrikka voitti Suomen 2-1 Fed Cupissa

19.4.2007  |  10:40

Suomi jäi lohkonsa viimeiseksi

Piia Suomalainen sai urakoida kolme ottelua keskiviikkona Fed Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmässä Mauritiuksella. Ensin hän päätti tiistaina kesken jääneen ykkösten ottelunsa Kreikan Anna Gerasimouta (WTA 339) vastaan ja hävisi 3-6, 5-7.
Tämän jälkeen käynnistyi Suomen ja A-lohkon kolmannen maan, Etelä-Afrikan, välinen ottelussa, jossa kakkosten kaksinpelissä olivat vastakkain ilman WTA-rankingia olevat Lizaan du Plessis ja Essi Laine. Du Plessis voitti Laineen kahdessa erässä, mutta Piia Suomalainen (WTA 519) kukisti ykkösten kaksinpelissä Surina de Beerin (WTA 718) kolmessa. Ratkaisevassa nelinpelissä eteläafrikkalaiset de Beer ja Kelly Anderson voittivat Laineen ja Suomalaisen. Tämä ratkaisi sen, että Suomi jäi lohkossaan kolmanneksi, viimeiseksi ja pelaa perjantaina B-lohkon kolmosen kanssa säilymisestä Eurooppa/Afrikan II ryhmässä. B-lohkossa neljänneksi jäänyt maa putoaa suoraan III ryhmään.
Euroopa/Afrikan II ryhmän B-lohkossa Norja on hävinnyt sekä Georgialle että Bosnia-Hertsegovinalle. Portugali voitti sekä Bosnia-Hertsegovinan että Georgian. Viimeisellä kierroksella Norja kohtaa Portugalin ja Bosnia-Hertsegovina Georgian.
(RN)

Fed Cup 2007
Eurooppa/Afrikan II ryhmä, A-lohko
Mauritius 18.4.
Etelä-Afrikka – Suomi 2-1

Lizaan du Plessis Etelä-Afrikka – Essi Laine 75 61
Piia Suomalainen – Surina de Beer Etelä-Afrikka 16 61 61
Kelly Anderson/de Beer Etelä-Afrikka – Laine/Suomalainen 64 64

Jaa:

Seuraava uutinen: HTS voitti naiset… →