Etelä-Afrikka menee DC:n maailmanlohkon karsintaan

8.5.2010  |  15:56

Suomen Davis Cup-joukkueen haaveet maailmanlohkokarsinnoista haihtuivat lauantaina Pretoriassa, kun Etelä-Afrikan Wesley Moodie ja Rik De Voest voittivat nelinpelissä Harri Heliövaaran ja Jarkko Niemisen kolmessa erässä luvuin 6-2, 6-3, 6-4. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä suomalaiset menettivät syöttönsä, toisessa Nieminen kahdesti. De Voestin syötön suomalaiset mursivat kerran toisessa erässä, ja Moodien kerran kolmannessa.
Ottelu kesti ainoastaan tunnin ja 48 minuuttia.
Eteläafrikkalaisten voitto vei heidät tavoittamattomaan 3-0 johtoon ja sunnuntain kahdessa jäljellä olevassa kaksinpelissä suomalaisilla on vain mahdollisuus kaunistella loppulukemia.
Etelä-Afrikalla oli heittää tähän Eurooppa/Afrikan I ryhmän toisen kierroksen otteluun ATP-nelinpelirankingissa sijalla 9 oleva Moodie ja tämän pariksi Rik De Voest, jonka itseluottamusta oli kasvattanut perjantainen voitto Jarkko Niemisestä. Vaikka miehet pelasivat nyt ensimmäisen kerran yhdessä, parin peli sujui. Sen taktiikkana oli pommittaa kokemattomampaa suomalaista, Harri Heliövaaraa.
-Harri paransi peliään kolmannessa erässä ja meidän piti nostaa omaa tasoamme, totesi Rik De Voest.
-Eteläafrikkalaiset pelasivat tosi hyvin, heidät olisi ollut tosi vaikea voittaa, vaikka olisi pelannut parasta tennistään, vahvisti Jarkko. – Menetin kahdessa ensimmäisessä erässä syöttöni ja ne olivat pahoja menetyksiä. Kolmas erä oli jo ihan erinäköinen, mutta vastustaja pelasi viimeiset pelit tosi vahvasti.
-Aloitin heikosti, totesi Heliövaara. – Tiesin, että tulevat pommittamaan minua, pääsin hyvin pelin rytmiin sitten kolmannessa erässä. Verkkopelini ei tänään ollut hyvä.
Maaliskuinen hieno voitto Puolasta nosti Suomen toiveet korkealle Etelä-Afrikka -otteluun.
– Jotta olisimme voittaneet täällä olisimme tarvinneet vähän onneakin, jota oli Puola-ottelussa, sanoi kapteeni Kim Tiilikainen. – Pelaajilla oli vammoja, Henri Kontisella nilkan nyrjähdys ja Jarkollakin jotain terveysongelmia. Emme olleet aivan iskukykyisiä, vaikka sekä Harrilla että Jarkolla oli perjantaina omissa otteluissaan mahdollisuuksia.
Joukkueen tämän vuoden tavoitteena oli säilyttää paikka I ryhmässä ja siihen päästiin jo Puola-voitolla.
-I ryhmä on kovatasoinen, siinä menestymiseen tarvitaan terveet pelaajat ja sekin vaikuttaa, pelataanko kotona vai vieraissa ja millaisissa oloissa.
Sunnuntaina Etelä-Afrikka vaihtaa Rik de Voestin tilalle kakkoseksi Raven Klaasenin. Kim Tiilikainen ei vielä kertonut, aikooko vaihtaa jonkun pelaajan. Joukkueiden ykköset kohtaavat ensin ja sitten kakkoset. Ottelut alkavat klo 11 Suomen aikaa.

Seuraava uutinen: Vain Timo Nieminen… →