Ennakko: Voimasuhteet selviämässä Tennisliigassa

24.11.2017  |  14:30

Tennisliiga palaa yli kuukauden tauolta kovalla ryminällä, kun miesten ja naisten puolella isketään täydet kierrokset 25.-26.11. Runkosarjat etenevät kohti puolivälin krouvia ja nyt haetaan iskuasemia toista puolikasta silmällä pitäen.

Suomalainen tennisyleisö sai kokea ainutlaatuisen tennistapahtuman 19.10. Helsingin Verkkopalloseuran (HVS) ja Grani Tenniksen (GT) välisessä miesten liigaottelussa. Loppuunmyydyssä Talin Tenniskeskuksessa tapahtumaa tähdittivät huippupelaajat Henri Kontisen ja John Peersin johdolla. Nyt on vihdoin aika palata kaikkien joukkueiden voimin liiga-arkeen. Viimeisimmästä täydestä liigakierroksesta on aikaa yli kuukausi, joten nyt onkin mielenkiintoista nähdä joukkueiden tämän hetkiset vireystilat ja voimasuhteet.

 

Miesten joukkueiden kokoonpanot 25.11.2017.

Miesten liigaviikonloppua tähdittää Sata-Tenniksen ja HVS:n kohtaaminen

Miesten Tennisliigan kärkipaikkaa pitää ensimmäisten kierrosten jälkeen suvereenisti hallussaan puhtaalla saldolla porskuttava HVS. Hallitseva mestari Sata-Tennis on toisena ja Smash-Kotka kolmannella sijalla. HVS ja Sata kohtaavat toisensa kärkikamppailussa ja viime kauden finaalin uusinnassa lauantaina 25.11. klo 17:00 Laajasalossa. Joukkueiden riveissä nähdään hetki sitten Viron ITF Futures –kilpailuissa vahvoja otteita esittäneet Satan Harri Heliövaara ja HVS:n Patrik Niklas-Salminen.

Tähän asti miesten liigan suurimpana yllätyksenä on ollut kestomenestyjä GT:n vaikeudet, sillä joukkue on kolmen ottelun jälkeen vielä nollakerhossa ja sarjan jumbopaikalla. Muuten miesten puolella on todella tasaista muutaman ottelukierroksen jälkeen. Liigaan täksi kaudeksi noussut Variston Tennis (VarTe) hakee hyvälle aloitukselleen jatkoa.

– Olemme ensimmäiseen viikonloppuun suhteellisen tyytyväisiä. Tällä hetkellä olemme sillä sijalla, joka meillä on tavoitteena kauden päättyessä. Nuorelta joukkueeltamme odotamme venymistä ja onnistumisia tulevana viikonloppuna. Lauantainen taisto TaTS:a vastaan on liigahistoriamme ensimmäinen kotiottelu – tapahtumaa on markkinoitu ja katsojia on tulossa paljon paikalle, kertoi VarTe:n Antti Pelkonen.

Katso missä ja ketkä pelaavat täältä: http://www.tennisliiga.fi/otteluohjelma

 

Naisten kokoonpanot lauantaina 25.11.2017

Naisten liigastartti ollut tasainen

Naisten puolella joukkueiden välille ei syntynyt avausviikonloppuna suurempia eroja. Jokainen joukkue onnistui avaamaan pistetilinsä, joten siltä osin ei ole kenelläkään enää jännitettävää. Sarjan kärjessä ovat tasapisteissä helsinkiläiset Smash ja HVS sekä turkulainen ÅLK.

Ennakkotietojen mukaan viikonloppuna kentillä nähdään jälleen suomalaisen naistenniksen kärki Cinia Fed Cup Team Finlandin Emma Laineen ja Piia Suomalaisen johdolla. Tällä hetkellä kaikki joukkueet ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan, joten panosta ja tahtoa pisteiden metsästyksessä riittää kaikilla. Yksi pisteitä kuumeisesti janoavista joukkueista on sarjanousija Lahden Verkkopalloseura, joka kohtaa ÅLK:n ja GT:n kahdessa kotiottelussaan.

– Avausviikonloppu LVS:n naisten joukkueen osalta meni positiivisissa merkeissä. Vähän tunnustelevin mielin lähdettiin viikonloppuun ja voitto heti avauksessa lämmitti sekä hieman yllätti. Tuleva viikonloppu on todella tärkeä monessa mielessä. Tarkoitus on järjestää hyvä tapahtuma ja lisäksi vastassa on juuri niitä joukkueita, joilta pitäisi pystyä pisteitä napsimaan. Tilanne on uusi kaikille meidän pelaajillekin ja toivon etteivät he ajattele liikaa kentän ulkopuolisia asioita, vaan antavat vain palaa, kertoi LVS:n kapteeni Teemu Varpola ennen viikonlopun tärkeitä otteluita.

Katso naisten liigakierroksen koko ohjelma täältä: http://www.tennisliiga.fi/otteluohjelma

Tulevan ja seuraavan liigakierroksen 2.-3.12. aikana alkavat joukkueiden väliset voimasuhteet hahmottua jo selvemmin, ainakin runkosarjojen osalta. Ketkä taistelevat runkosarjojen voitoista ja pudotuspelipaikoista? Ketkä puolestaan sarjapaikkojensa puolesta?

Nautinnollista ja jännittävää liigaviikonloppua!

Teksti: Jarno Tiusanen

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliiga: HLK miehissä… →