Enev voitti viisieräisen trillerin

15.7.2005  |  17:00

Bulgaria maaottelun johtoon

Suomi – Bulgaria Davis Cup-ottelu alkoi liki nelituntisella Tuomas Ketolan ja Todor Enevin kaksinpelillä. Bulgarian ykkönen hävisi ensimmäisen erän 3-6, mutta voitti sitten kaksi seuraavaa luvuin 6-4, 6-1. Neljännen erän Ketola otti jälleen nimiinsä 6-3 ja edettiin viidenteen ratkaisevaan erään, joka pelattiin ”pitkänä”, ilman tie-breakia. Erän 3-3 –tilanteessa Eneville annettiin ns. ”time violation”, sillä vasemman jalan kramppien vuoksi hän ei pystynyt jatkamaan peliä pisteen jälkeen säädetyssä ajassa.
Tuomas Ketolalla oli 6-5 40-30 johtoasemassa ottelupallo, mutta hän teki kaksoisvirheen. Enev tasoitti erän 6-6 ja meni siitä lopulta 8-6 erä- ja otteluvoittoon.
– Omassa syötössä oli ongelmia, harmitteli Ketola ottelun jälkeen. – Mursin vastustajan ihan tarpeeksi monta kertaa ottelun aikana, mutta en päässyt käyttämään hyväksi 5-4 ja 6-5 eräjohdoissa omaa syöttöäni. 2-3 kaksoisvirhettä pelissä on ihan liikaa.
Kommentillaan Ketola viittasi Enevin kohtalaisen heppoiseen syöttöön.
Ketola myönsi, että 3 tuntia 48 minuutia kestänyt ottelu tuntui jaloissa, mutta suurempaa väsymystä lämmin keli ja pitkä ottelu ei aiheuttanut.
-Enev liikkui ainakin tuplat kentällä minuun verrattuna, totesi Ketola. – Hän oli perusvarma tyyppi, joka löi rystyltä aina poikkikentän. Pisteiden teko oli minun käsissäni.
Todor Enev harmitteli puolestaan ottelun jälkeen, ettei pystynyt voittamaan ottelua neljässä erässä.
– Olin hieman hermona ja Ketolalla oli mielestäni jopa onnea. Ensimmäisen kerran eläissäni koin kramppeja, totesi Enev, jolle ottelu oli uran kolmas viisieräinen, jotka hän on voittanut kaikki.
– Tavoitteemme oli, että maaottelu on 1-1 ensimmäisen päivän jälkeen. Nyt kenties johdamme 2-0 totesi Enev, joka uskoi Radoslav Lukaevin yllättävän Jarkko Niemisen, ottelussa, joka on parhaillaan kentällä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Nieminen tasoitti 1-1:een… →