Emma Ranskan avointen karsinnoissa

18.5.2005  |  09:00

Ketolalle tappio avauskierroksella

Emma Laine (WTA 145) kohtaa Portugalin Frederica Piedaden (WTA 218) Ranskan avointen naisten kaksinpelin karsintojen ensimmäisellä kierroksella. Ottelu pelataan keskiviikkona heti kentän 14 ensimmäisenä pelinä ja se alkaa klo 10 Suomen aikaa. Laine ja Piedade eivät ole aiemmin kohdanneet. Kumpikin osallistui tänä vuonna Australian avointen karsintaan, mutta hävisi ensimmäisellä kierroksella. Tämä on Laineen toinen osallistuminen Grand Slam-turnaukseen naisten luokassa.
Naisten kaksinpelin karsinnoissa on mukana 96 pelaajaa, joista 12 pääsee pääsarjaan. Miesten karsinnoissa on 128 pelaajan kaavio ja pääsarjapaikka aukeaa 16 pelaajalle.
Laineen tavoin myös Jarkko Niemisen peli on tänään keskiviikkona. Hän kohtaa kentällä 9 päivän viidennessä ottelussa Ruotsin Filip Prpicin, ottelu on karsintojen toista kierrosta.
Karsintoihin osallistuvasta suomalaiskolmikosta Tuomas Ketola ei päässyt jatkoon, vaan hän hävisi tunnissa ja neljässä minuutissa Argentiinan Juan-Pablo Guzmanille 3-6, 1-6. Ketola ei ole ollut Ranskan avointen kaksinpelin pääsarjassa kertaakaan. Guzman-tappio oli hänen kuudes karsintojen ensimmäisen kierroksen tappionsa Roland Garrosilla (1998 Christophe Rochusille, 1999 Ville Liukolle, 2001 Ruotsin Johan Settergrenille, 2003 Ranskan Rodolphe Cadartille ja viime vuonna Perun Ivan Mirandalle), vuonna 2000 hän eteni kolmannelle, viimeiselle kierrokselle, jolla hävisi Saksan Christian Vinckille. Vuonna 2002 Ketola ei ollut mukana karsinnoissa.
(RN)

Jaa:

Seuraava uutinen: Laine jatkoon Pariisissa… →