A.Y Näräkkä (1928-2005)

18.5.2005  |  00:00

Liiton kunniapuheenjohtaja Aimo Näräkkä on kuollut

Suomen Tennisliiton kunniapuheenjohtaja Aimo Y. Näräkkä on menehtynyt viime yönä pitkälliseen sairauteen.
Vakuutusjohtaja, valt.maist., A.Y. Näräkkä johti Suomen Tennisliittoa 1980-87. Tuona ajanjaksona liiton jäsenmäärä oli parhaimmillaan 28.000, suorituspaikkojen rakentaminen oli vilkkaimmillaan ja liitto panosti voimakkaasti junioritoimintaan. Hänen puheenjohtaja-aikanaan myös suomalaispelaajille ammattilaisuus tuli mahdolliseksi. Liiton hallitus asetti kilpailulliseksi tavoitteeksi 1980-luvulla saada yhden miehen maailman 50 parhaan ja kaksi naista 100 parhaan joukkoon ja kummassakin tavoitteessa onnistuttiin.

Puheenjohtajuutensa aluksi Aimo Näräkkä otti henkilökohtaiseksi tavoitteekseen saada liiton talouden kuntoon. 1980-luvulla talouskehitys oli yleensäkin hyvä ja pian myös Tennisliiton.

Liiton budjetti kasvoi vuodesta 1981 viiden vuoden aikana 179%, kun elinkustannusindeksi kasvu oli samaan aikaan 34%. Liiton rahoituksesta tuolloin 84% oli omatoimista. Aimo Näräkällä oli businessyhteyksiensä kautta hyvä verkosto ja tätä kautta tennis sai monta uutta tukijaa.

Monien mm. yrityselämän lahjoitusten turvin perustettiin Tennisliiton juniorirahasto. Samalla päätettiin, että sitä kasvatetaan 500.000 markkaan ja vasta sen jälkeen aletaan jakaa stipendejä. Juniorirahasto on sittemmin yhdistetty Suomen tenniksen tukisäätiöön.

Prof. Bengt Broms aloitti omalla puheenjohtajakaudellaan Suomen Tennisliiton kansainvälistämisen, jota A.Y. Näräkkä jatkoi. Hän toi Suomeen mm. Euroopan Tennisliiton pääsihteerien ja eräiden sen toimikuntien kokouksia. Vuosien varrella hän loi hyvät suhteet eri puolille maailmaa ja tuttavuuksista muodostui liiton toiminnan kannalta erittäin hyvä verkosto. Kansainvälisen Tennisliiton, ITF:n, pitkäaikaisen puheenjohtajan, edesmenneen Philippe Chatrierin kanssa tuttavuus kehittyi ystävyydeksi, samoin Euroopan liiton aiemman puheenjohtaja Heinz Grimmin kanssa.
Aimo Näräkkää jäävät kaipamaan Eila-puoliso, lapset Jukka ja Jaana perheineen sekä laaja tennisystävien joukko.
(RN)

 

 

 

 

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Emma Ranskan avointen… →