Emma Laine Savitaipaleen kaksinpelin voittoon

3.8.2014  |  15:50

Emma Laine voitti Savitaipaleella naisten 10.000$ ITF-turnauksen kaksinpelin. Neljänneksi sijoitettu Laine (WTA 813) kohtasi kaksinpelin loppuottelussa 19-vuotiaan Maria Sakkarin (WTA 306), ykkössijoitetun ja viime vuonna Tampereella vastaan turnauksen voittaneen kreikkalaisen.
Ensimmäinen erä oli aivan merkillinen: Sakkari ei pitänyt syöttöään kertaakaan, Laine onnistui siinä kerran ja sen turvin hän vei erän 6-3. Toisen erän alussa kumpikin hävisi syöttönsä kerran, mutta sitten edettiin tasatahtia 5-5, jonka jälkeen Laine hävisi syöttönsä. Kun Sakkari piti omansa pistettäkään menettämättä, erä meni hänelle 7-5. Ottelua oli pelattu tuolloin kaksi tuntia.
Vaikka Sakkari kolmannessa erässä vielä pyristeli vastaan, ei jäänyt epäselväksi, kumpi erän ja ottelun voittaa. Kahdessa viimeisessä pelissä Sakkari ei voittanut pistettäkään: Laine vei kolmannen erän 6-0.
ITF-turnauksen kaksinpelin voitto on Laineen uran yhdeksäs ja toinen Savitaipaleella, jossa hän voitti kaksinpelin vuonna 2009. Lauantaina Laineen ottama nelinpelin turnausvoitto oli jo hänen 35:s.