Ella Leivo naisten Suomen mestari

4.7.2009  |  14:00

Loppuottelussa kukistui Cecilia Estlander

Heinäkuun lopulla 15 vuotta täyttävä TaTS:n Ella Leivo on naisten ulkokenttien tuore kaksinpelin Suomen mestari. Hän voitti lauantaina Nallisportissa, Oulussa pelatussa loppuottelussa Smashin 17-vuotiaan Cecilia Estlanderin 6-4, 6-3.
Tämä oli Ella Leivon ensimmäinen naisten kaksinpelin finaali, jossa heti tuli mestaruus. Ella oli kilpailussa sijoittamaton, hän voitti ensimmäisellä kierroksella LVS:n Natalia Lysovan 6-1, 6-3, puolivälierissä kisan ykköseksi sijoitetun, mestaruutta puolustavan HVS:n Heini Salosen 6-4, 3-6, 6-2 ja välierissä seurakaverinsa Johanna Hyötyn 6-0, 4-6, 6-3.
Kaikkien aikojen nuorin naisten Suomen mestari Ella Leivo ei ole. Vuonna 2002 naisten ulkokenttien SM-tittelin voittanut Emma Laine oli vain muutamaa kuukautta aiemmin täyttänyt 14 vuotta. Viimevuotinen Suomen mestari Heini Salonen täytti 15 vuotta kuusi päivää voittonsa jälkeen. Ellan 15-vuotispäivä on 26.7.

Voittonsa jälkeen Ella joutui dopingtestiin.
Finaalia edeltävät kaksi ottelua olivat kolmieräisiä, mutta kovimpana kamppailuna Ella piti silti loppuottelua.
-Se oli tosi tasainen. Numerot eivät kaikkea kerro, totesi Ella puhelimessa Oulusta. –Ensimmäistä erää olin tappiolla 2-4, mutta nousin siitä tasoihin ja johdin ottelun loppuun asti. Moni piste ja peli oli kuitenkin tiukkaa vääntöä.
Edellisen kohtaamisen 18-vuotiaiden tyttöjen sisäkenttien SM-kisojen finaalissa voitti Cecilia 6-1, 6-2.
Ella oli SM-kisoissa sijoittamaton pelaaja. Oliko mestaruus haussa alusta asti?
-Pelasin ottelu kerrallaan, mutta voitto aina tavoitteena, totesi Ella.
Ellaa valmentavat Tampereen Tennisseurassa Jarkko Tuomisto, Tuomas Ketola ja Martin Rämmal. Harjoituskumppaneita ovat Johanna Hyöty ja Saana Saarteinen, molemmat semifinalisteja naisten SM-kisoissa Oulussa.
SM-kultamitalin lisäksi Ella sai voitostaan 500 euroa.
-Ensi viikolla on Pajulahdessa alle 18-vuotiaiden ITF-pistekisa ja sitä seuraavalla viikolla vastaava kisa Virossa, kertoi tuore mestari.