Haavistosta Hangon valtiatar, Kaukovalta ykkönen miehissä

15.7.2023  |  16:10  |  Raportit

Kuluvan TEHO Sport Finnish Tour-kauden neljäs osakilpailu Hangossa saatiin päätökseen. Sää todellakin suosi sekä paikan päälle saapuneita katsojia että myös itse pelaajia.

Yllätykset jäivät molemmissa sarjoissa odottamaan vielä itseään, sillä voiton kruunasivat naisissa odotetusti turnauksen ykkössijoitettu Ella Haavisto (Smash) ja miehissä Patrick Kaukovalta (HVS-Tennis).

Vakuuttavaa peliä läpi turnauksen esittänyt Haavisto ei ollut oikeastaan missään vaiheessa horjutettavissa. Vastustajia tieltään raivannut ykkössijoitettu kohtasi kaksinpelin finaalissa lopulta Nuppu Palmin (Smash), joka kuului ennen turnauksen alkua Haaviston pahimpiin haastajiin.

Finaalista ei lopulta muodostunut sen suurempaa jännitysnäytelmää, sillä Haavisto oli lähes kaikilla osa-alueilla kilpasiskoaan askeleen edellä. Ottelussa tempon määrittänyt Haavisto vei turnauksen voiton erin 6-1, 6-1 ja samalla 2000 euron palkintorahan.

”Oli kyllä hyvä kisa multa. Suurimpana syynä oli se oma peruspeli, joka onnistu koko viikonlopun ajan. Pystyin hyvin toteuttamaan laadittua pelisuunnitelmaa. Syötöt ja palautukset menivät oikeastaan sinne mihin halusi”, Haavisto tiivisti.

Tiiviisti kilpaileva Haavisto ei ehdi sen kummemmin nauttimaan turnausvoitostaan, sillä seuraavat kisat kolkuttelevat jo oven takana.

”Tarkoitus oli lähteä huomenna Pärnuun $25000 ammattilaiskisaan. Sen jälkeen olisi viikko välissä ja sitten matka jatkuu Savitaipaleen $15000-kisa”, Haavisto paljasti.

Kaukovalta sai helpon voiton miehissä

Miesten sarjassa turnauksen viidenneksi sijoitetun Patrick Kaukovallan peli pysyi hyvin myös raiteillaan, vaikka kokenut Lauri Kiiski (TaTS) aiheuttikin vahvaa tenniskautta pelaavalle Kaukovallalle hankaluuksia puolivälierävaiheessa.

”Joo oli hyvää peliä. Dominoin sitä alkua, mutta sitten tuli siinä tokan erän lopussa heikompi jakso, jossa Lauri pääsi peliin mukaan. Kolmannessa erässä tuli sitten uudet pallot, jotka auttoivat mut voittoon”, Kaukovalta muisteli.

Finaalissa espoolaisen ei tarvinnut esittää parastaan, sillä vastaan asettunut seurakaveri Leevi Säätelä (HVS-Tennis) joutui antamaan luovutusvoiton loukattuaan harmillisesti kätensä omassa välieräkamppailussaan Peetu Pohjolaa (TaTS) vastaan.

”Kämmenpelaamisen nostaisin yhdeksi asiaksi, joka toimi viikonlopun aikana, ja se on kehittynyt paljon. Oikeastaan kaikki osa-alueet kulki hyvin, mutta ailahtelevuutta oli välillä liikaa”, Kaukovalta ruoti.

”Rutiinia löytyi kuitenkin aina tarpeen tullen, ja aina kun eteen tuli tiukka paikka, niin vaadin itseltäni sen parhaan sillä hetkellä”, hän jatkoi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Myös Kaukovallan kohdalla kilpailukausi jatkuu tiiviinä, ja miksei jatkuisi, sillä tällä hetkellä peli tuntuu olevan kaikin puolin hallussa.

”Ensi viikolla mut voi löytää Tampereelta, jossa pelataan Tampere Open. Sitten sen jälkeen edessä on muutamia $15000 kisoja ensiksi Tanskassa ja sen jälkeen taitaa olla Hyvinkäällä.”

TULOKSET

Nelinpelien parhaat Miettinen/Järvinen ja Stenlund/Korsström

Myös nelinpelit olivat Hangon kisaohjelmassa.

Vierumäellä SM-hopeaa napanneet turkulaiset Asta Miettinen ja Emilia Järvinen (ÅLK) pistivät nyt pykälää paremmaksi. Toiseksi sijoitettu pari taisteli välierässä tiukan kolmieräisen voiton neljänneksi sijoitetusta parista Satu Kyyrä (EVS)/Johanna Ranta-Aho (HVS) ja finaalissa tuli vakuuttava 6-1, 6-2 voitto tamperelaissiskoksista Mariella Minetti/Martina Minetti (TaTS).

Miesten nelinpelissä nähtiin isoja yllätyksiä. Leo Stenlund (ÅLK)/Niklas Korsström (GT) tiputtivat välierässä ykköseksi sijoitetut hallitsevat Suomen mestarit Hermanni Tiainen/Jussi Tiainen (Smash) suoraan kahdessa erässä; myös toisessa välierässä tuli yllätys Juho-Eric Biggsin (SVS) ja Andreas Sillasteen (OVS) voittaessa toiseksi sijoitetun parin Tuomas Rikkonen (TVS)/Oliver Saarinen (ETS). Yllättäjien finaalin vei nimiinsä Stenlund/Korsström erin 7-6(8), 6-4.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tampere Open: Kaukovalta… →