Eero Vasa yliopistoon Floridaan – odottaa yhä pelilupaa ammattilaiskisoihin

16.8.2017  |  16:10

Tuleva Davis Cup -kapteeni Jarkko Nieminen ja maajoukkuepelaaja Eero Vasa kannustivat suomalaisia Digitalist Openissa Talissa.

Eero Vasa katseli Talin Tenniskeskuksessa pelattavaa Digitalist Openia ristiriitaisin tuntein. Toisaalta oli mukava kannustaa kavereita kuten Patrik Niklas-Salmista ja Patrick Kaukovaltaa, toisaalta harmitti, kun olisi itse halunnut olla ammattilaiskisassa kentällä.

Vasan viimeisimmästä ITF Futuresista on vierähtänyt kohta kahdeksan kuukautta, sillä hän ei ole saanut peliluvan puuttumisen vuoksi saanut pelata ITF-kilpailuita. Syynä on Vasan saama opiskelupaikka University of Central Floridassa.

– On todella hienoa lähteä opiskelemaan sinne, mutta tuntuu oudolta olla näin kauan sivussa matseista. Varsinkin sisäkaudella odottelu tuntui henkisesti todella rankalta. Onneksi sain kuitenkin luvan pelata Davis Cupeissa, Vasa kertoo.

Hän kävi Floridassa jo kesäkoulussa, mutta palasi kotimaahan muutamaksi viikoksi. Toiveissa siinti mahdollisuus pelata Talin 15 000 dollarin Futures-kilpailussa.

– Tässä on kestänyt näin kauan, koska Yhdysvalloissa ei ole meinattu uskoa, että kävin lukion neljässä vuodessa. Kesällä koulut ovat olleet kiinni, mikä on lisännyt odottelua. Kaikki paperit Suomen koulun rehtorin kirjeitä myöten on toimitettu, ja minun pitäisi saada pelilupa ihan pian, 20-vuotias Vasa sanoo.

– Voi olla, että kaikki olisi mennyt helpommin, jos olisin syntynyt loppuvuodesta ja olisin vielä 19, Vasa pohtii.

Vuodenvaihteessa Atlantin taa muuttaa myös Patrick Kaukovalta, joka sai opiskelupaikan Alabaman yliopistosta.

– Patella ei tule olemaan vastaavia lupaongelmia, sillä hän kävi lukion 3,5 vuodessa ja on syntynyt loppuvuodesta, Vasa kertoo.

Hän palaa Floridaan perjantaina ja suuntaa Teksasiin pelaamaan ammattilaiskilpailuita heti luvan saatuaan.

– Nyt kesällä Jenkeissä oli todella kuuma, mutta syksyn tullen lämpöistä keliä osaa varmasti arvostaa. Yliopistolla on huippuolosuhteet ja hyvä valmennus. Esimerkiksi Andy Roddickin veli on siellä valmentajana. Uskon, että pelini menee siellä paljon eteenpäin, Vasa hymyilee.

Suomalaiset Talissa, kaksinpelit, 2. kierros:

Filippo Baldi-Ville-Petteri Ahti 6-0, 6-1

Karl Friberg-Patrik Niklas-Salminen 6-2, 3-6, 6-2

Daniel Appelgren-Patrick Kaukovalta 4-6, 6-4, 6-2

Kaikki tulokset: http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/men’s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100040603

Jaa:

Seuraava uutinen: Cinia JGP -kilpailusarja… →