Djokovicin kaataja Vesely Tampere Openiin

10.7.2023  |  13:54  |  Ennakot

Kuva: ATP

Artikkeli on julkaistu Tampere Openin kotisivuilla. Kesän yksi kohokohdista, Tampere Open, pelataan 17.-23.7. Tampere Open on miesten ATP Challenger -ammattilaisturnaus, joka on maailman vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty Challenger-kisa. Tutustu kisaan täältä.

Tsekkiläiselle Jiri Veselylle myönnettiin villi kortti Tampere Openin kaksinpeliin.

“Erittäin mielenkiintoinen ja kovatasoinen pelaaja kyseessä. Vesely tuo paljon lisäarvoa turnaukselle ja katsojille seurattavaa. Hän tekee nyt paluuta kisakentille loukkaantumisen jäljiltä. Parhaimmillaan hän on ollut maailmanlistalla 35. ja kahteen kertaan Vesely on kukistanut Novak Djokovicinkin”, kertoi kisajohtaja Veli Paloheimo.

Pääsarjan villeistä korteista on nyt käyttämättä yksi, kun ensimmäinen kiinnitys annettiin Patrick Kaukovallalle (lue lisää). Tampere Openin karsinta alkaa sunnuntaina 16.7. ja sinne on villin kortin saanut Peetu Pohjola (lue lisää); lisää karsinnan villejä kortteja julkaistaan tulevana keskiviikkona.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Tampere Open (@tampereopen) jakama julkaisu

Vesely tähtää takaisin huipputasolle

29-vuotiaan Veselyn maailmanlistasijoitus on tällä hetkellä hämäävän matala 528 loukkaantumisjakson (takareisivamma) johdosta. Tsekki oli pelaamatta viime vuoden US Openista aina tämän vuoden huhtikuulle asti.

Ensimmäiset merkit hänen vanhasta tasostaan saatiin Wimbledonissa viime viikolla, kun hän voitti ensimmäisellä kierroksella Sebastian Kordan (ATP-25) 7-6, 4-6, 6-2, 6-3 ennen toisen kierroksen tappiota Christopher O´Connellille (ATP-73) 3-6, 5-7, 4-6.

Isokokoinen Vesely iskee palloa vasemmalla kädellä ja hän on tunnettu vahvasta syötöstään sekä muutenkin aggressiivisesta pelityylistään. Vesely on urallaan onnistunut voittamaan kaksi ATP-turnausta: 2020 Intiassa ja 2015 Uudessa-Seelannissa. Lisäksi Vesely on ollut kahdessa finaalissa ATP-kiertueella ja voittanut haastajakiertueella peräti kahdeksan turnausta. Grand slam -tasolla Veselyn paras suoritus on 4. kierroksen paikka Wimbledonissa 2018 ja 2016.

Veselyn vaarallisuuden on saanut kokea useampi huippupelaaja. Tsekki omaa poikkeuksellisen kovan tilaston Novak Djokovicia vastaan, sillä pelaajat ovat astuneet vastakkaisille puolille kenttää kahdesti ja molemmilla kerroilla Vesely voitti viimeisen pisteen (2022 Dubai 6-4, 7-6(4), 2016 Monte Carlo 6-4, 2-6, 6-4). Vesely ja entinen maailmanlistan ykkönen, jo lopettanut, Marat Safin ovat ainoat pelaajat, jotka ovat voittaneet Djokovicin kahdesti häviämättä kertaakaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ammattilaisturnaukset Hyvinkäällä ja… →