Dementieva ja Nadal olympiakultaan

17.8.2008  |  23:00

Pekingin olympiatennis päättyi

Reilut kaksi tuntia vei sekä miesten että naisten kaksinpelin kultamitalin voittaminen sunnuntaina Pekingissä Rafael Nadalilta ja Elena Dementievalta.
Elena Dementieva voitti Dinara Safinan 3-6 7-5, 6-3 kaksi tuntia ja 34 minuuttia kestäneessä naisten kaksinpelin loppuottelussa. Dementievalla oli ennestään hopeamitali Sydneystä vuodelta 2000 ja ikuisena kakkosena häntä on pidetty myös Grand Slam-turnauksissa, joissa hän on edennyt loppuotteluun vuonna 2004 sekä Ranskan avoimissa että US Openissa. Tänä kesänä hän hävisi Ranskan avointen puolivälierissä Safinalle ja eteni Wimbledonissa välieriin.
Venäläiset veivät kaikki naisten kaksinpelin mitalit: pronssiottelussa Vera Zvonareva voitti Kiinan Li Nan 6-0, 7-5.
Naisten nelinpelissä Williamsin sisarukset Serana ja Venus saivat balsamia kaksinpelissä kokemilleen ”haavoille”. He voittivat nelinpelin kultaa kukistamalla loppuottelussa espanjalaisparin Anabel Medina Garriguesin ja Virginia Ruano Pascualin 6-2, 6-0. Pronssia voittivat kiinalaiset Yan Zi ja Zheng Jie, jotka voittivat ukrainalaiset Bondarenkon sisarukset Alonan ja Katerynan 6-2, 6-2.

Nadalin menestys jatkuu

Kakkoseksi sijoitettu Rafael Nadal kohtasi miesten olympiatenniksen loppuottelussa Chilen Fernando Ganzalezin (12.), edellisten olympiakisojen pronssimitalistin kahdessa tunnissa ja 22 minuutissa. Nadal voitti ensimmäisen erän 6-3, mutta toisessa erässä Gonzalez antoi espanjalaiselle kovan vastuksen pakottaen tämän aina tie-breakiin asti. Mutta sen Nadal voitti (7-2), samoin kolmannen erän 6-3. Ottelu oli hyvätasoinen: Gonzalez haastoi nopealla, kovalla kämmenellään maailman rankinglistan ykköseksi 18.8. nousevan Nadalin – mainiosti liikkuva Nadal ei vain ollut yllätettävissä.
Ranskan avointen ja Wimbledonin jo tänä vuonna voittanut Nadal täydensi olympialaisella kultamitalilla hienosti sujunutta kauttaan. Kaikki tämä, kolmessa kuukaudessa.
Pronssin voitti Serbian Novak Djokovic, joka voitti USA:n James Blaken 6-4, 7-6(4).
Ykkössijalta syrjäytettävä Federer sai kuin saikin olympiakultaa, miesten nelinpelissä parinaan maanmiehensä Stanislas Wawrinka. Loppuottelussa kukistui ruotsalaispari Simon Aspelin/Thomas Johanssaon 6-3, 6-4, 6-7(4), 6-3. Bryanin kaksoset Bob ja Mike voittivat pronssiottelussa Ranskan Arnaud Clémentin ja Michael Llodran 3-6, 6-3, 6-4.

Jaa:

Seuraava uutinen: Marti voitti Paukun… →