Davis Cupin Suomi – Etelä-Afrikka –ottelu Talissa

10.1.2008  |  17:15

Talin kymppikentän pintakerrosta hidastetaan

Suomi on valinnut pelipaikaksi Talin tenniskeskuksen Helsingissä Davis Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen otteluun 11.-13.4., jolloin vastaan asettuu Etelä-Afrikka.
Talin keskuskentän viisi vuotta vanha GreenSet Comfort –pintakerros uusitaan, jolloin se hidastuu merkittävästi.
– On hienoa, että Talin kymppikenttää hidastetaan ennen Etelä-Afrikka –ottelua, sillä vastustajamme ovat parhaimmillaan juuri nopeilla alustoilla, totesi Suomen Davis Cup-joukkueen kapteeni Kim Tiilikainen. – Talissa on lisäksi valmiit katsomot ja hyvät tapahtuman vaatimat muut tilat.
-Etelä-Afrikka on kova vastus, kenties pahin mahdollinen II ryhmässä, sillä nelinpeliinkin maalla on heittää miesten nelinpelin Wimbledon-voittaja vuodelta 2005, Wesley Moodie, sanoi Tiilikainen. – Otteluun on nyt kolme kuukautta ja joukkueet nimetään vasta 10 päivää ennen tapahtumaa. Tarkempiin spekulaatioihin ei siis nyt ole aihetta.
-Kokemuksesta tiedän, ettei DC-otteluita pelata paperilla, sanoi Tiilikainen.

Etelä-Afrikalla kovatasoinen joukkue

Etelä-Afrikan viisi parasta pelaajaa on sijoittunut ATP-rankingissa 100-300 joukkoon: Rik de Voest (ATP 117), Wesley Moodie (ATP 164), Kevin Anderson (ATP 208), Fritz Wolmarans (ATP 279) ja Izak van der Merwe (ATP 297).
Eteläafrikkalaiset ovat mainioita nelinpelaajia, neljä on ATP:n nelinpelirankingissa 100 parhaan joukossa: Jeff Coetzee (ATP 28), Moodie (ATP 49), Chris Haggard (ATP 55) ja de Voest (ATP 77).
Odotettavissa on siis sangen mielenkiintoisia, hyvätasoisia otteluita. Suomen Tennisliiton järjestämän maaottelun liput tulevat ennakkomyyntiin 19.2. Lippupalveluun.

Maitten toinen kohtaaminen

Tuleva huhtikuinen maaottelu on Suomen ja Etelä-Afrikan toinen kohtaaminen DC:ssa, mutta ensimmäisestä onkin aikaa: Suomi isännöi sitä 1.-3.6.1961. Tulevan ottelun pelipaikka arvottiin, sillä koti-vieras-sääntö koskee maitten keskinäisiä otteluita vuoden 1970 jälkeen.
Kesällä 1961 kaksikkomme Sakari Salo ja Reino Nyyssönen hävisi 1-4 Etelä-Afrikan joukkueelle Abe Segal, Albert Gaertner ja Julian Mayers. Suomen ainoan voiton otti avausottelussa Nyyssönen, joka kukisti Mayersin 1-6, 7-5, 6-1, 6-0.
Suomi on vuoden 2008 Davis Cupissa Eurooppa/Afrikan II ryhmän 16 maan kaaviossa seitsemänneksi sijoitettu, Etelä-Afrikka sijoittamaton.
Suomi hävisi viime vuonna II ryhmän toisella kierroksella Latvialle, Etelä-Afrikka sen sijaan nousi III ryhmästä, johon se putosi vuotta aiemmin. III ryhmä pelattiin keskitetysti Tunisiassa, jossa eteläafrikkalaiset voittivat kaikki ottelunsa eräkään menettämättä. Etelä-Afrikalla on komea Davis Cup-historia, se voitti Davis Cupin 1975 ja pelasi maailmanlohkossa vuodet 1995-98. (RN)

Jaa:

Seuraava uutinen: Pajulahtiryhmä →