DAVIS CUP: Tanska-Suomi ensimmäisen päivän jälkeen 1-1

15.7.2016  |  20:38

 

Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon II ryhmän toisen kierroksen kohtaaminen Tanska-Suomi on ensimmäisen päivän jälkeen tilanteessa 1-1. Jarkko Nieminen vei Suomen 1-0-johtoon voittamalla Mikael Torpegaardin 7-6 (7-1), 7-5, 6-2. Harri Heliövaara taipui puolestaan nelinpelin vuoden 2011 Wimbledon-voittaja Frederik Nielsenille 4-6, 3-6, 6-7 (5-7).

– Alkuni oli vähän hidas. Vastustaja pelasi aggressiivisesti, mikä oli häneltä varmasti ihan oikea taktiikka. Hänen kakkossyöttönsäkin olivat kovia, Nieminen sanoi.

– Kolmannessa erässä hän ei ehkä uskonut enää voittoon. Olin ottelussa tasaisempi. Ehkä se oli se kokemus sitten, joka ratkaisi, Nieminen virnisti.

Kapteeni Kim Tiilikainen kuvasi Nielsenin pelitapaa upporikas-rutiköyhäksi. Heliövaara allekirjoitti arvion.

– Odotinkin, että hän pelaa isoa peliä, mutta hän otti riskejä ehkä vielä oletettua enemmän. Nielsen reagoi nopeasti ja onnistui aiheuttamaan minulle kiirettä. Omat tiukat syöttövuorot olisi pitänyt pitää, mitä en valitettavasti kovin paljon tehnyt, Heliövaara suomi itseään.

– Tämä oli ihan hyvä päivä meiltä, kun ajattelee, että molemmat pelaaajamme pelaavat aika harvoin ja vastustajat viikko toisensa perään. Pisteet ja pelit ovat nopealla kentällä pienestä kiinni, Tiilikainen kertoi.

Lauantain nelinpeliin on Suomelta ilmoitettu ensikertalaiset Patrik Niklas-Salminen ja Patrick Kaukovalta ja Tanskalta Frederik Nielsen ja Thomas Kromann. Kapteenit voivat vaihtaa pelaajiaan vielä tuntia ennen ottelun alkua.

– 1-1 on aika yleinen tilanne Davis Cupissa ensimmäisen päivän jälkeen. Nyt on tärkeä vääntää voitto nelinpelistä ja päästä sunnuntaihin 2-1-johdossa, Heliövaara pohti.

 

Nelinpeli alkaa lauantaina kello 15 Suomen aikaa Kongens Lyngbyssä.

 

 

Joukkueet ja ohjelma: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie.aspx?id=M-DC-2016-G2-EPA-M-FIN-DEN-01

 

Jaa:

Seuraava uutinen: DAVIS CUP: Niklas-Salmisella… →