DAVIS CUP: Niklas-Salmisella komea debyytti – Tanska 2-1-johtoon

16.7.2016  |  19:00

 

Tanska onnistui nousemaan 2-1-johtoon Suomea vastaan Davis Cupin Euroopan/Afrikan lohkon II ryhmän toisella kierroksella, kun Frederik Nielsen ja Thomas Kromann voittivat Jarkko Niemisen ja Patrik Niklas-Salmisen 6-1, 6-3, 4-6, 4-6, 6-4.

Niklas-Salminen osoitti Davis Cup -debyytissään vahvoja otteita.

– Alussa jännitti vähän. Meillä oli Jarkon kanssa molemmilla vaikeaa, kun taas tanskalaiset aloittivat räväkästi. Jouduimme puolustamaan. Kolmannessa erässä saimme hyvän hengen päälle ja neljännessäkin pelasimme tosi hyvin. Ottelu olisi voinut mennä kummin päin vain, Niklas-Salminen sanoi.

– ”Pattin” syöttö on ihan maailman huipulta. Hyvä debyytti ja hän pelasi juuri niin kuin kapteenina toivoinkin. Jarkko ja Patti pelasivat tänään ensimmäistä kertaa yhdessä, joten ensimmäiset erät olivat vähän opettelua. Vastustajat ovat puolestaan pelanneet yhdessä vuosia. Kolme viimeistä erää oli todella laadukasta tennistä meiltä, kapteeni Kim Tiilikainen kommentoi.

Nieminen voitti perjantain kaksinpelissään Mikael Torpegaardin. Sunnuntaina hän kohtaa Tanskan ykköspelaaja Frederik Nielsenin. Harri Heliövaara on puolestaan ilmoitettu Suomelta Torpegaardia vastaan.

– Tunnemme Nielsenin hyvin, ja nyt meillä on selvä kuva Torpegaardistakin. Nielseniä vastaan pitää vain pitää oma peli kasassa. Se voi olla välillä vaikeaa, koska hän pelaa niin riskillä ja puskee kovasti päälle, Tiilikainen ennakoi.

Kapteenit voivat vaihtaa sunnuntain ensimmäisen ottelun pelaajaa vielä tuntia ennen ja toisen ottelun pelaajaa 20 minuuttia ennen ottelun alkua. Ensimmäinen ottelu alkaa kello 13 Suomen aikaa.

 

 

Joukkueet ja ohjelma: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie.aspx?id=M-DC-2016-G2-EPA-M-FIN-DEN-01

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Nuoret suomalaispelaajat voitokkaita… →