Davis Cup: Suomi kohtaa Itävallan Espoo Metro Areenalla 13.-14.9.

9.5.2019  |  11:21  |  Artikkeli, Ennakot

Suomen miesten tennismaajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Itävallan Espoo Metro Areenalla 13.-14.9.2019. Otteluparin voittaja etenee maailmanlohkon karsintaan 2020.

Suomen miehet pyrkivät jatkamaan voittojen tiellä upean viime vuoden jäljiltä. Viime vuonna Suomi varmisti nousunsa I-ryhmään kukistamalla vieraskentällä Tunisian helmikuussa, kotikentällä Liettuan huhtikuussa ja vieraskentällä Egyptin syyskuussa. Tänä vuonna on luvassa yksi suurten panosten ottelu ja se päätettiin viedä isolle areenalle.

– Miesten maajoukkueella on takanaan todella upea vuosi ja nyt olemme vain yhden otteluvoiton päässä maailmanlohkon karsintapaikasta. Ottelun tärkeyden ja joukkuetta kohtaan osoitetun kiinnostuksen johdosta päätimme viedä tapahtuman Espoo Metro Areenalle, jossa on erinomaiset puitteet rakentaa ennennäkemätön tennistapahtuma Suomessa. Kiitokset Espoon kaupungille positiivisesta suhtautumisesta tapahtumaan ja sen tukemiseen, kommentoi Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Nieminen: ”Minulla on todella vahva luotto joukkueeseen, sillä jokainen osoitti vahvaa venymistä ja taistelutahtoa viime vuonna”

Joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen kertoo, että joukkueen rungon tulevat muodostamaan viimekin vuonna joukkueessa pelanneet Henri Kontinen, Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen. Kontinen ja Heliövaara kuuluivat ensimmäisen kerran maajoukkueeseen jo vuonna 2008. Niklas-Salmisen debyytti oli vuonna 2016, Ruusuvuoren vuonna 2017 ja Virtasen viime vuonna.

– Samalla joukkueella on tarkoitus pelata kuin viimekin vuonna. Suurin aseemme oli loistava joukkuehenki, jonka avulla onnistuimme kolme kertaa voittamaan altavastaajan asemassa – tästä meidän on hyvä ammentaa voimia myös Itävaltaa vastaan. Minulla on todella vahva luotto joukkueeseen, sillä jokainen osoitti vahvaa venymistä ja taistelutahtoa viime vuonna.

Suomen (maailmanrankingin 38.) ja Itävallan (maailmanranking 16.) kohtaaminen on Eurooppa/Afrikka I-ryhmän ottelu. Otteluparissa pelataan ensimmäisenä pelipäivänä kaksi kaksinpeliä ja toisena pelipäivänä nelinpeli sekä kaksi kaksinpeliä. Tapahtuman aikataulu tiedotetaan, kun kansainvälinen Tennisliitto ITF on sen hyväksynyt.

Itävallan ehdoton ykköspelaaja on tällä hetkellä maailmanlistalla viidentenä oleva Dominic Thiem. Joukkueesta löytyy myös maailman nelinpelieliittiä Oliver Marachin ja Alexander Peyan muodoissa. Joukkueessa pelasivat viime vuonna myös Dennis Novak, Sebastian Ofner, Jurij Rodionov, Jürgen Melzer, Gerald Melzer ja Philip Oswald. Nieminen tiedostaa tulevan vastustajan kovuuden.

– Itävalta on todella kova joukkue, jolla on riveissään maailmantähtiä. Altavastaajia olemme jälleen, mutta kuten sanoin luotan joukkueeseen. Olemme kehittyvä joukkue, joka tähtää korkeammalle ja luonnollisesti lähdemme voittamaan sekä tavoittelemaan paikkaa maailmanlohkon karsintaan.

Nieminen odottaa innolla tapahtumaa Espoo Metro Areenalla. Pelipaikka on Niemiselle tuttu, sillä vuonna 2011 Suomi kukisti samaisella areenalla (areenan nimi oli tuolloin Barona Arena) Puolan 3-2.

– Hienoa, että mennään isommalle areenalle. Aina on kiva mennä paikkaan, jossa on jo aiemmin onnistuttu. Unelmana on päästä pelaamaan täyden tuvan edessä. Kuten sanottua, niin kyseessä on meille iso ja tärkeä ottelu.

Lipunmyynti tapahtumaan aukeaa Ranskan avointen aikaan

Tapahtuman lipunmyynti aukaistaan Ranskan avoimien ensimmäisen peliviikon maanantaina 27.5. Ranskan avointen aikaan 27.5.-9.6. ovat liput myynnissä 15 % alennuksella.

Tennisliiton jäsenseuroille tulee ennakkolippuja myyntiin ennen julkisen lipunmyynnin aloittamista. Tennisliitto tiedottaa asiasta piakkoin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 19/2019 – →