Davis Cup -leirillä nostetaan yhteishenkeä

12.1.2018  |  11:09  |  Artikkeli

Cinia Davis Cup Team Finland kokoontuu valmistautumisleirille kapteeni Niemisen johdolla.

Suomen tenniksen maajoukkue valmistautuu ensimmäiseen Davis Cup -koitokseen maajoukkueleirillä Tunisiassa. Sen lisäksi Cinia Davis Cup Team Finland joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen kutsuu edeltävällä viikolla leirille kahdeksan pelaajaa Suomesta. Tarkoitus on tehdä näin ennen jokaista Davis Cup -viikkoa. Itse Davis Cup -joukkueeseen Nieminen valitsee viisi pelaajaa, jotka julkistetaan 10 päivää ennen koitosta.

– Lyhyt kolmen päivän leiri ennen varsinaista Davis Cupia vahvistaa yhdessä tekemisen tunnetta. Tavoitteena on myös auttaa yksilöitä ja tuoda vaihtelua arkeen.

Kaikki Suomea edustavat pelaajat eivät välttämättä edeltävän viikon leirille ehdi, sillä tenniksen kilpailukalenteri on tiivis.

– Toivottavasti he, jotka tulevat joukkueen ulkopuolelta leirille, saavat motivaatiobuustia heidän omaan arkitekemiseen, kun pääsevät treenaamaan maan huippujen kanssa. He mahdollisesti pääsevät tulevaisuudessa edustamaan Suomea, Nieminen toteaa.

Kapteenina Nieminen haluaa myös tutustua pelaajiin syvällisemmin.

– Toistaiseksi olen vähän nähnyt näitä pelaajia. Haluan tutustua heihin tyyppeinä ja nähdä miten he pelaavat. Selvitän myös, mitä he tavoittelevat tennisurallaan.

– Pienessä tennismaassa kuten Suomessa on vähän pelaajia, niin on hyvä koota porukkaa harjoittelemaan yhteen ja luoda yhteishenkeä. Totta kai tarkoitus on myös treenata erittäin hyvin.

Paloheimo Niemisen aisaparina

Niemisen aisaparina leirin valmennuksessa on mukana Veli Paloheimo.

– Veli on maajoukkueleirillä valmentajana, ja hän on varmasti hyvä apu ja motivaattori leiriläisille, Nieminen sanoo.

Aikanaan Niemisen pelaajauran aikana samantapainen leiri järjestettiin kerran.

– Siitä jäi hyvä fiilis ja siksi haluan tuoda tämän mahdollisuuden myös nykyisille pelaajille.
– Kiitos Cinialle, joka tukee maajoukkuetoimintaa ja mahdollistaa leirien toteuttamisen, Nieminen sanoo.

Kapteenin roolistaan Nieminen on innoissaan. Niemisellä on kolmivuotinen sopimus kapteenin tehtävästä Suomen Tennisliiton kanssa.

– Tehtävä on paljon organisointia, hengenluontia, valmentamista ja neuvojen antamista treenien ja pelien aikana. Yritän virittää pelaajat hyvään pelivireeseen, että he pystyisivät pelaamaan maksimitasollaan.

– Pelaajat arvostavat mahdollisuutta päästä edustamaan Suomea, vaikka kiertävätkin maailmalla paljon. Ja monelle Davis Cup on jopa vuoden kohokohta.

Davis Cup -viikkoa edeltävä leiri pidetään 24.-26. tammikuuta Talin Tenniskeskuksessa Helsingissä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kärkijoukkueet pitivät pintansa… →