Biggs uran ensimmäiseen kaksinpelin ITF-junioriturnausvoittoon – ”Kyllähän se oli huikea fiilis tuulettaa turnausvoittoa”

14.8.2021  |  15:00  |  Raportit, Videot

Juho-Eric Biggs juhlii alle 18-vuotiaiden kansainvälisen ITF-junioriturnauksen voittoa Hangossa. Porsche Junior Team Finlandin savonlinnalaispelaaja kukisti loppuottelussa espanjalaisen Izan Orgiles Garcia Retameron 6-0, 6-4.

Kaksinpelin turnausvoitto on 17-vuotiaan Biggsin uran ensimmäinen ITF-juniorikiertueella. Aiemmin oli nelinpelistä kertynyt mestaruuksia kaksi kappaletta. Hangon turnauksen avauskierroksella taisteli ykkössijoitettu Biggs täydet kolme erää pelastaen yhden ottelupallon, mutta tämän jälkeen hän eteni neljä kertaa voittoon suoraan kahdessa erässä.

– Hyvätasoista tennistä oli tämän päiväinen finaali. Aamulla oli pientä jännitystä, aiemmin tänä vuonna olin ollut yhdessä kaksinpelifinaalissa ja se turnausvoitto oli vielä ottamatta. Koko viikon peli parani ottelu ottelulta, olin luottavaisin mielin heti finaalin alussa, aloitti Biggs.

Biggs kertoi vahvan alkunsa jälkeen odottaneensa vastustajansa parantavan peliään ja niin siinä myös kävi.

– Onneksi pää pysyi kunnossa ja sain tiukat paikat käännettyä itselleni. Pystyn luottamaan tiukoissa paikoissa itseeni ja pelisuunnitelmiini. Kuitenkin kansainvälisellä tasolla oli tämä uusi painetilanne ja olenkin tyytyväinen, että pystyin pelaamaan korkealla tasolla.

– Nyt on todella helpottunut olo ensimmäisen kaksinpelin ITF-mestaruuden myötä. Kun ottelupallossa näin lempilyöntini, eli rystyn, lähtevän hyvin, niin tiesin ettei se tule enää takaisin. Kyllähän se oli huikea fiilis tuulettaa turnausvoittoa.

Biggs suuntaa seuraavaksi kohti Helsinkiä ja sunnuntaina on lento Latviaan, jossa pelataan pykälää kovatasoisempi alle 18-vuotiaiden 4. kategorian ITF-turnaus.

Nelinpelissä nähtiin myös suomalaisonnistumisia, kun Anais Fernandez-Laaksonen/Fredrika Runström (SWE) ylsivät tyttöjen loppuotteluun ja pojissa Max Alopaeus/Felix Alopaeus oli välierissä.

J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | HANKO

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden sekanelinpelin SM-mitalit… →