Berta ja Mina Ranskan avointen finaaliin

5.6.2009  |  17:00

Laaksonen joutui taipumaan

Ruotsin Daniel Bertan (ITF 24) onnistui ottaa ensimmäinen voittonsa Henri Laaksosesta (ITF 49) perjantaina Ranskan avointen poikien kaksinpelin välierissä Pariisissa.
Berta vei puolitoista tuntia kestäneen ottelun nimiinsä luvuin 6-4, 7-5 ja kohtaa loppuottelussa 11.sijoitetun Ranskan Gianni Minan (ITF 13), joka päihitti Saksan Dominik Schulzin.
-Minulla olisi pelillisesti ollut mahdollisuuksia vaikka voittaa koko ottelu, mutta lyöntini jäivät lyhyiksi, sanoi Laaksonen.
Laaksonen aloitti ottelun hyvin. Hän johti syötönmurrolla, mutta Berta mursi suomalaisen syötön heti perään kaksi kertaa peräkkäin.
-Sössin oman syöttöni ja pelasin niin passiivisesti, että toivoin vain Bertalta virhettä, Laaksonen kertoi.
Suomalaisella oli pari eräpalloa ja yhteensä seitsemän murtopalloa toisessa erässä, mutta Berta veti aina pidemmän korren. Berta oli tehokas, kun hän pääsi ottelussa yrittämään murtoa. Viidestä murtopallosta hän voitti kolme.

Laaksonen on ensimmäinen suomalaisjuniori, joka on edennyt Ranskan avointen poikien kaksinpelissä välieriin. Viime vuonna Henri Kontinen voitti poikien nelinpelin Roland Garrosilla parinaan Christopher Rungkat.
17-vuotias Laaksonen otti Pariisissa monta hienoa voittoa ja ison askeleen tennisurallaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomalaisjunioreja välierissä Tallinnassa… →