Berrettini katkaisi Ruusuvuoren taipaleen trillerissä – ”Paljon on töitä tehty ja se tuntuu hyvältä, että se näkyy jo näissä isoissakin kisoissa”

25.8.2020  |  03:09  |  Raportit

Kuva: Peter Staples / ATP

Maailmanlistan kahdeksantena oleva italialainen Matteo Berrettini, 24, päätti Emil Ruusuvuoren, 21, taipaleen Cincinnatin ATP Masters -turnauksessa uskomattoman taistelun jälkeen erin 4-6, 7-6(3), 5-7.

Heti avauspeleistä lähtien oli nähtävissä, että ottelusta tulee kahden kovalyöntisen pelaajan välinen taisto. Ottelun avaussyöttövuoroissa oli molemmilla pelaajilla murtopalloja, mutta ensimmäinen murto sai odottaa itseään erän viidenteen peliin. Erän kuudes murtopallo toi helpotuksen turnauksen kuudenneksi sijoitetulle Berrettinille ja hän siirtyi 3-2 johtoon. Berrettini jatkoi paineen luomista Ruusuvuoren syöttövuoroissa, mutta sisukas suomalainen pysytteli erässä mukana ilman lisämurtoja. Tuo alkuerän yksi murto kuitenkin riitti italialaiselle erävoittoon 6-4.

Toisen erän alku oli lähes identtinen kuin avauserässä. Berrettinillä oli murtopallo jo Ruusuvuoren avaussyötössä, mutta sen suomalainen selvitti. Italialainen sai kuitenkin otettua murron jälleen erän viidennessä pelissä siirtyen 3-2 johtoon. Myös erän loppu näytti noudattavan avauserän kaavaa molempien pelaajien pitäessä syöttönsä. Berrettini syötti otteluvoitosta tilanteessa 5-4 ja pääsi myös ottelupallotilanteeseen. Ruusuvuori kuitenkin selvitti ottelupallon ja mursi erän ensimmäisellä murtomahdollisuudellaan takaisin tasoittaen tilanteeksi 5-5. Erän ratkaisu nähtiin tiebreikissä ja siinä suomalainen oli vahvempi vahvojen peruslyöntiensä johdosta 7-6(3).

Kuva: Peter Staples/ATP

Ratkaisu nähtiin siis kolmannessa erässä. Kumpikin pelaajista piti hyvän huolen omista syöttövuoroistaan, ilman vastustajan murtomahdollisuuksia, aina tilanteeseen 4-4 asti. Berrettinin syöttäessä oli Ruusuvuorella murtopallo, mutta suomalaisen kämmenpuolen palautus karkasi pitkäksi ja italialainen siirtyi 5-4 johtoon. Seuraavaksi Ruusuvuori asettui syöttöviivalle pysyäkseen ottelussa mukana – sen suomalainen tekikin jälleen kerran uskomattoman venymiskykynsä ansiosta. Ruusuvuori pelasti neljä ottelupalloa ja tasoitti tilanteeksi 5-5. Berrettini piti heti perään syöttönsä ja laittoi jälleen suomalaisen kuilun partaalle. Tällä kertaa italialainen ei enää antanut tilaisuuden karata käsistään, vaan otteluvoitto kirjattiin Berrettinille kahden tunnin ja 40 minuutin tahkoamisen jälkeen erin 6-4, 6-7(3), 5-7.

– Lopulta ottelusta tuli todella tasainen ja siinä oli kyse vain muutamista pisteistä ja senteistä. Toisen erän lopussa, kun sain murron, niin aloin pelata paremmin ja aggressiivisemmin – erityisesti kämmenpuoleltani. Hän syötti todella hyvin, mutta pääsin lopulta hänen syöttöön kiinni ja sain painetta palautuksillani hänelle, kommentoi Ruusuvuori.

– Kolmannen erän lopussa hän pääsi käsiksi syöttööni, enkä pystynyt enää pidättelemään häntä. Nyt on tyhjä olo, mutta kokonaisuudesta hyvä fiilis. Tuntuu, että olen mennyt eteenpäin tauon aikana ja tästä on hyvä jatkaa. Paljon on töitä tehty ja se tuntuu hyvältä, että se näkyy jo näissä isoissakin kisoissa, päätti Ruusuvuori.

ATP MASTERS 1000 | CINCINNATI

Seuraavaksi Ruusuvuorella on luvassa harjoituspäiviä ennen ensi viikolla alkavaa US Openia. Suomalaista odottaa Grand Slam -turnauksen pääsarjadebyytti.

Seuraava uutinen: Näytä seurasydämesi! Seurasydän-kampanja… →