Arno Seiro selostaa SM-kilpailut – seuraa turnausta Ruutu Urheilun kautta torstaista alkaen

21.6.2020  |  15:28  |  Ennakot

Yleiset ulkokenttien SM-kilpailut alkavat maanantaina klo 8:30 alkaen kaksinpelien karsinnoilla Talin Tenniskeskuksella Helsingissä. Pääsarjat käynnistyvät keskiviikkona ja uudet Suomen mestarit ovat selvillä sunnuntaina. Pääsarjojen kaaviot arvotaan ja julkaistaan maanantaina (lue lisää).

SM-kilpailuja voit saapua seuraamaan paikan päälle tai seurata kattavasti Ruutu Urheilun kautta. Lähetykset alkavat torstaina ja perjantaista alkaen on äänessä tenniskansalle tuttu selostaja Arno Seiro. Yleisöä voidaan ottaa tapahtumapaikalle vallitsevien rajoitusten sallimissa rajoissa enintään 500 henkilöä. Turnausaluetta tullaan rajaamaan ja kulkua ohjeistamaan, jotta etäisyys- ja hygieniasäännökset täyttyvät.

Alkuviikon otteluihin on vapaa sisäänpääsy. Perjantaista alkaen tapahtumaan myydään 10 euron hintaisia päivälippuja (alle 18-vuotiaat veloituksetta, ei ennakkomyyntiä ja korttimaksu).

LÄHETYKSET
KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

TURNAUSOHJELMA
Maanantai 22.6. – kaksinpelien karsinnat klo 8:30 alkaen
Tiistai 23.6. – kaksinpelien karsintafinaalit ja nelinpelien karsinnat
Keskiviikko 24.6. – kaksinpelien avauskierrokset ja nelinpelien karsintafinaalit
Torstai 25.6. – kaksinpelien toiset kierrokset ja nelinpelien avauskierrokset
Perjantai 26.6. – kaksinpelien puolivälierät ja nelinpelien välierät
Lauantai 27.6. – kaksinpelien välierät ja naisten nelinpelin loppuottelu
Sunnuntai 28.6. – kaksinpelien loppuottelut ja miesten nelinpelin loppuottelu

* alustava otteluohjelma, muutoksia voi tulla – seuraa ajantasaista ohjelmaa Tennisässästä

Seiro: ”Lajissa viehättää armoton kaksintaistelu, jonka etikettiin on aina kuulunut myös mielen jalous.”

Ennen turnauksen alkua kyselimme Seirolta selostuksesta ja ajatuksia tulevasta turnauksesta.

Mikä tenniksen selostamisessa koukuttaa tai on mielenkiintoisinta?

– Ihastuin tennikseen 1973, kun katsoin televisiosta ensimmäistä kertaa Wimbledonin turnausta. Lajissa viehättää armoton kaksintaistelu, jonka etikettiin on aina kuulunut myös mielen jalous. Tuollaisen tapahtuman selostaminen on kerta toisensa jälkeen hyvin mielenkiintoista, usein sitä unohtaa selostavansa ja vain ikään kuin seuraa ottelua.

Mihin kiinnität huomiota selostamisessa?

– Olen aina pitänyt tennisselostuksessa siitä, että puhutaan varsin vähän. Laji tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden, kun pisteiden aikana ollaan hiljaa. Jonkinlainen esikuva selostamisessa on ollut britti John Barrett, joka aikanaan selosti lajia BBC:lle. Hänen minimalistinen selostuksensa oli todella tyylikästä.

Ajatuksia tulevasta kilpailusta?

– Kun katselee SM-kisojen osallistujalistaa, niin mieleen tulevat vanhat ajat. Eli paikalla on suurin osa parhaista pelaajistamme. Se takaa tämän vuoden kisoille poikkeuksellisen suuren mielenkiinnon. Matseja kannattaa varmasti seurata joko paikanpäällä tai kotisohvalla.

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailut: kaksinpelien pääsarjat… →