ADT ja Fazer yhteistyöhön puhtaan urheilun puolesta

10.4.2008  |  15:45

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry ja Fazer-konserni ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen puhtaan urheilun edistämiseksi. Puhtaasti paras -ohjelman tavoitteena on kannustaa huippu-urheilijoita ja nuoria aktiiviurheilijoita puhtaaseen urheiluun ja antaa jokaiselle suomalaiselle mahdollisuus ottaa kantaa reilun pelin puolesta.

Median huomio keskittyy valitettavan usein vain dopingtapauksiin ja siihen pieneen osaan urheilijoista, jotka syyllistyvät dopingrikkomuksiin. Puhtaasti Paras -ohjelman myötä ADT ja Fazer haluavat saada valokeilaan myös ne 99 prosenttia urheilijoista, jotka urheilevat eettisesti kestävällä tavalla lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen.

Ohjelman myötä ADT ja Fazer yhdessä haastavat urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt ja urheilijat mukaan edistämään puhdasta urheilua. Tavoitteena on myös edistää urheilujärjestöjen antidopingtyötä. Keulakuvana toimivat suomalaisista huippu-urheilijoista koottu Puhtaasti paras -joukkue, jonka kapteenina toimii Tapio Korjus. Urheilijat ja ohjelman sisältö esitellään avaustilaisuudessa 22.5.

"Olen innoissani, että saamme yhteistyökumppaniksi juuri Fazerin. Fazer on perinteikäs suomalainen yhtiö, jonka arvot kohtaavat ADT:n arvojen kanssa. Fazer on myös rohkea edelläkävijä tarttuessaan hankkeeseen, jossa tuetaan vahvasti urheilun eettisiä periaatteita ja korostetaan sekä yrityselämän että urheilun vastuullisuutta", sanoo ADT:n pääsihteeri Pirjo Krouvila.

Fazerin konsernijohtaja Karsten Slotten mukaan Fazer haluaa olla mukana tukemassa hyvää asiaa ja uudenlaista ohjelmaa. "Reilu peli ja oikeudenmukaisuus ovat tärkeitä arvoja – eivät ainoastaan urheilussa ja yritystoiminnassa". Fazerilla on myös historiansa kautta yhtymäkohtia urheiluun: yrityksen perustaja Karl Fazer sekä hänen pojanpoikansa Peter Fazer olivat menestyneitä olympiatason urheilijoita.

Jaa:

Seuraava uutinen: Paukku aloittaa Davis… →