700 tennisottelua Helsingissä välipäivinä – koululaiset ratkovat mestaruuksia

22.12.2017  |  14:20  |  Ennakot

Koululaistennis Talissa vuonna 2016. Kuva: Heidi Koivunen

Jo perinteeksi muodostuneet tenniksen Koululaisten mestaruuskilpailut starttaavat keskiviikkona 27.12. Talin Tenniskeskuksessa Helsingissä. Ne, jotka voittavat kaksinpelit, pääsevät varsin arvokkaaseen seuraan – oheisen kuvan mestarilistaan, jota on koottu vuodesta 1979. Koululaisten mestareihin kuuluvat muun muassa Harri Heliövaara, Jarkko Nieminen ja Emma Laine, tenniksen nuorista lupauksista Otto Virtanen ja Oona Orpana.

 

Tenniksen koululaisten mestarien listaa on koottu vuodesta 1979.

 

Koululaisten mestaruuskilpailut pelataan siis jo 39. kertaa.

– Kyseessä on tenniksen vuoden suurin junioreiden kilpailutapahtuma, kertoo Tennisliiton kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen.

– Varsinkin ensimmäisinä kilpailupäivinä halleissa on melkoinen kuhina ja menoa ja meininkiä, kun porukkaa on niin paljon.

Mukana kilpailussa on tarkalleen 342 alakoululaista, 97 yläkoululaista ja 48 lukioikäistä. Otteluita neljän päivän sisään pelataan yhteensä 679. Koululaiset mittelevät mestaruuksista 24 luokassa, ja pelkästään kaavioita kilpailuun on tehty 41.

– Alakoululaisille on mini- ja midiluokat sekä kilpaluokat, yläkoululaisille harraste- ja kilpasarjat. Luokkia löytyy jokaiselle, toteaa kilpailunjohtaja Gabor Lovro, HLK.

Lovro valittiin juuri vuoden 2017 kilpailunjohtajaksi marraskuun Tennisgaalassa. Hän on toiminut koululaiskisan johtajana jo seitsemän vuotta peräkkäin.

– Parasta tässä on se, että tänne tullaan kilpailemaan ympäri Suomen. Siitä tulee oma lisämausteensa tähän kilpailuun, kun tapaa niitä tennisihmisiä, joita harvemmin näkee. Tänäkin vuonna pelaajia tulee aina Rovaniemeltä, Oulusta ja Kuopiosta, Savonlinnasta ja Seinäjoelta saakka.

– Toki pääkaupunkiseutu on isosti edustettuna ja myös Turusta tulee iso porukka, Lovro tietää.

Koululaisten mestaruuskilpailujen järjestäjänä toimii HVS-Tennis ry. Ensimmäinen ottelu alkaa keskiviikkona 27.12. klo 9.00 Talin Tenniskeskuksessa. 29.12. otteluita pelataan myös Taivallahden Tenniskeskuksessa.

Koululaisten mestaruuskilpailut by Fazer

Tervetuloa katsomaan – tennis on parasta paikan päällä!

Jaa:

Seuraava uutinen: Sääntömuutoksia kansainvälisiin kilpailuihin… →