12-vuotiaat pojat kuudenneksi EM-lopputurnauksessa

11.8.2019  |  18:53  |  Raportit

Oskari Paldanius, Aku Salo, Felix Alopaeus ja Heikki Riikonen

Porsche Junior Team Finlandin alle 12-vuotiaat pojat ylsivät hienosti kuudenneksi EM-lopputurnauksessa Ranskassa.

Suomen joukkueen muodostivat Felix Alopaeus (ETS), Oskari Paldanius (Smash) ja Aku Salo (HVS) sekä valmentaja Heikki Riikonen. Joukkuemuotoisen turnauksen, Nations Challenge, lopputurnaukseen pääsivät kahdeksan parasta maata, jotka selvittivät karsintaturnaukset heinäkuun lopulla. Joukkueet oli lopputurnauksessa jaettu kahteen lohkoon.

Lohko A Lohko B
Romania Espanja
Italia Venäjä
Ranska Suomi
Tsekki Bulgaria

Suomen alkulohko oli äärimmäisen tasainen. Suomen pojat voittivat Venäjän ja Bulgarian otteluvoitoin 2-1 sekä kärsi samoin lukemin tappion Espanjalle. Suomi, Espanja ja Venäjä olivat tasapisteissä, mutta otteluvertailun jälkeen Suomi sijoittui kolmanneksi ja eteni pelaamaan sijoista 5-6. Sijoitusottelussa Italia oli vahvempi suoraan 3-0. Eli lopputuloksena komeasti kuudes sija. Mestariksi pelasi Tsekki, hopealle Venäjä ja pronssille Romania.

– Hieno matka ollut kokonaisuudessaan poikien kanssa. Matka alkoi tammikuussa Tanskasta, jossa jatkopaikka oli jo melko lähellä. Kesällä saimme uuden mahdollisuuden ja pojat käyttivät tilaisuuden hienosti hyödyksi etenemällä tänne Ranskan lopputurnaukseen, kertoi kapteeni Riikonen.

– Lopulta mitalipelit olivat harmillisen pienestä kiinni ja jopa yksi otteluvoitto lisää olisi voinut viedä meidät sinne. Olen kuitenkin tyytyväinen suoritukseemme ja kaksi voittoa neljästä ottelusta Euroopan kovimpia maita vastaan on hieno suoritus. Erityisen tyytyväinen olen kuinka pojat ovat pelanneet, taistelleet ja kehittyneet. Reissu on varmasti upean kokemuksen lisäksi jättänyt pojille sopivasti uskoa, nälkää ja näytönhalua, päätti Riikonen.

ALLE 12-VUOTIAIDEN EM-JOUKKUEKILPAILU LOPPUTURNAUS | RANSKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuorelle äärimmäisen niukka… →