12- ja 16-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut Kotkassa ja Lahdessa

1.8.2018  |  18:15  |  Ennakot

Ulkokautta on vielä hetki jäljellä ja nyt on tullut aika pelata junioreiden Suomen mestaruuksista. Tulevana perjantaina alkaa 12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut, jotka ovat samalla vuoden neljännet Cinia Junior Grand Prix -osakilpailut.

Smash-Kotka järjestää 12-vuotiaiden SM-kilpailut

12-vuotiaat pallotaiturit pelaavat SM-mitaleista Smash-Kotkan isännöimässä turnauksessa 3.-6.8.

– Turnausjärjestelyt ovat sujuneet hyvin Kotkan suunnalla ja säidenkin puolesta on ollut hieno tenniskesä tähän asti – toivotaan näin myös jatkuvan perjantaina alkavia otteluitamme varten. Ajankohtaisesti voidaan sanoa, että uimaranta löytyy läheltä ja sinilevä-havaintoja ei ole. Lämpimästi tervetuloa Kotkaan niin pelaajat taustajoukkoineen kuin katsojatkin, kilpailunjohtaja Pasi Ahti kommentoi.

Tyttöjen kaksinpelin neljä kärkisijoitettua ovat Liinu Heiskanen (TaTS), Lorna Pujals (HVS), Kaisla Mattila (TVS) ja Emma Virtanen (TVS). Poikien puolella Leo Stenlund (ÅLK), Otso Martikainen (HVS), Felix Alopaeus (ETS) ja Markus Vainikka (Smash) lähtevät turnaukseen neljän kärkenä.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Lahden Verkkopalloseura valmiina 16-vuotiaiden koitokseen

Lahden idyllisessä Kisapuistossa isketään puolestaan 16-vuotiaiden Suomen mestaruuksista 3.-7.8. Kilpailunjohtaja Seppo Nurmi kertoo kisajärjestäjien olevan valmiina ja odottavan otteluiden alkua. Hän nostaa esille myös huomion arvoisen asian pelaajamääristä.

– En muista tällaista tilannetta olleen, että sekä 12-vuotiaissa että 16-vuotiaissa on suunnilleen sama määrä pelaajia tytöissä ja pojissa. Yleensä poikia on ollut selvästi enemmän – nyt tyttöjen määrä nousi ja poikien laski. Tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä.

Nurmi toivottaa pelaajat tervetulleiksi Lahteen kilpailemaan SM-mitaleista. Hän kuitenkin nostaa esille myös huolensa kärkipelaajien poisjäänneistä vanhemmissa ikäluokissa.

– Toivoisimme näkevän Suomen parhaat SM-kilpailuissa. Nyt syystä tai toisesta huolestuttavan moni on pois mitä vanhemmista ikäluokista puhutaan.

Tyttöjen kaksinpelin ykkös- ja kakkossijoitettuina ovat Tampereen Tennisseuran (TaTS) Emma Eerola ja Lotta Heiskanen. Kolmanneksi sijoitettuna on HVS-Tenniksen (HVS) Peppi Ramstedt ja neljänneksi  sijoitettuna Lohja Tenniksen (Lo-Te) Stella Remander. Pojissa kärkipelaajina ovat Oliver Saarinen (ETS), Otto Leikola (HVS), Tuomas Rikkonen (ÅLK) ja Kasper Byskata (ÅLK).

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Jaa:

Seuraava uutinen: PM-kisat pelattu Pajulahdessa… →