12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut pelattu Kotkassa ja Kaarinassa – Alopaeus tuplamestariksi 12-vuotiaissa

18.8.2019  |  19:25  |  Raportit

Felix Alopaeus, Oskari Paldanius, Linus Lagerbohm ja Aku Salo

12- ja 16-vuotiaiden ulkokenttien SM-mitaleista, 4. Cinia Junior Grand Prix, pelattiin viikonlopun aikana Kotkassa ja Kaarinassa.

Alopaeus tuplamestariksi Kotkassa

12-vuotiaat pelasivat Kotkassa. Poikien puolella nähtiin tuplamestari, kun Espoon Tennisseuran Felix Alopaeus nappasi kaksin- ja nelinpelin kultaa. Ykköseksi sijoitettu Alopaeus voitti kaksinpelifinaalissa kolmanneksi sijoitetun Aku Salon (HVS) 7-5, 6-1. Nelinpelin loppuottelussa samat pelaajat olivat jälleen vastakkain – Alopaeuksen parina oli Oskari Paldanius (Smash) ja Salon kanssa Linus Lagerbohm (HVS). Alopaeus/Paldanius voittivat kultaa erin 6-2, 6-4.

Tyttöjen kaksinpelin mestaruuden vei Smash-Kotkan toiseksi sijoitettu Daria Bibanina, joka voitti kolmanneksi sijoitetun Lorna Pujalsin (JTS) 6-2, 6-1. Nelinpelin kultaa voittivat tamperelaiset Liinu Heiskanen ja Milla Kotamäki. Tampereen Tennisseuran parivaljakko kukisti finaalissa duon Emilia Lehtinen (HVS)/Emma Tuominen (Smash) 6-1, 4-6, 10-4.

Daria Bibanina ja Lorna Pujals

Sekanelinpelin Suomen mestaruuteen ylsivät HVS-Tenniksen Alex ja Amelie Tuomolin.

Cinia JGP-turnauksissa huomioidaan myös hyvää käytöstä kentällä ja sen ulkopuolella esittävä henkilö. Kotkassa Fair Play -tunnustuksen sai Lagerbohm.

TULOKSET

12-vuotiaiden SM-loppuottelut

Poikien kaksinpeli: [1] Felix Alopaeus, ETS – [3] Aku Salo, HVS 7-5, 6-1
Tyttöjen kaksinpeli: [2] Daria Bibanina, Smash-Kotka – [3] Lorna Pujals, JTS 6-2, 6-1
Poikien nelinpeli: [1] Felix Alopaeus, ETS/Oskari Paldanius, Smash – [2] Aku Salo, HVS/Linus Lagerbohm, HVS 6-2, 6-4
Tyttöjen nelinpeli: [1] Liinu Heiskanen, TaTS/Milla Kotamäki, TaTS – [2] Emilia Lehtinen, HVS/Emma Tuominen, Smash 6-1, 4-6, 10-4
Sekanelinpeli: Alex Tuomolin, HVS/Amelie Tuomolin, HVS – [2] Aapeli Heikkilä, PTT/Linnea Venesmaa, PTT 6-2, 3-6, 11-9

Leikola ja Gabran 16-vuotiaiden Suomen mestarit

16-vuotiaat iskivät SM-mitaleista Kaarinan Aktia Arenalla.

Kaksinpelien mestaruuksiin ylsivät Otto Leikola (HVS) ja Emelie Gabran (HVS). Ykköseksi sijoitettu Leikola voitti loppuottelussa toiseksi sijoitetun Oskar Stumpfin (HLK) 6-2, 6-1. Myös tyttöjen loppuottelussa olivat vastakkain kärkisijoitetut pelaajat ja korkeimmalle sijoitettu Gabran piti pintansa Asta Miettistä (ÅLK) vastaan erin 7-5, 6-3.

Poikien nelinpelin mestaruuteen ylsivät toiseksi sijoitettu pari Alex Lindqvist (HLK)/Valtteri Väre (KoTS) ja tytöissä  ykköseksi sijoitetut Miettinen (ÅLK)/Fiona Kallio (LVS).

Fair Play -pelaajan tunnustuksen sai Rovaniemen Verkkopalloseuran Laura Mustonen.

TULOKSET

16-vuotiaiden SM-loppuottelut

Poikien kaksinpeli: [1] Otto Leikola, HVS – [2] Oskar Stumpf, HLK 6-2, 6-1
Tyttöjen kaksinpeli: [1] Emelie Gabran, HVS – [2] Asta Miettinen, ÅLK 7-5, 6-3
Poikien nelinpeli: [2] Alex Lindqvist, HLK/Valtteri Väre, KoTS – [4] Jimi Goman, OVS/Aaron Matikkala, OVS 7-6, 6-0
Tyttöjen nelinpeli: [1] Fiona Kallio, LVS/Asta Miettinen, ÅLK – [2] Aada Inna, LVS/Eeva Ristola, Smash-Kotka 7-5, 6-7(5), 10-3