12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut: Biggsistä triplamestari ja Kotamäki tuplakultaan

17.8.2020  |  19:48  |  Raportit

Maanantaina pelattiin loppuun 12- ja 16-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut, 4. Cinia Junior Grand Prix, Kotkassa ja Kaarinassa. Kaksinpelimestaruuksia pääsivät tuulettamaan 12-vuotiaissa Milla Kotamäki (TaTS) ja Miro Savolainen (TaTS) sekä 16-vuotiaissa Juho-Eric Biggs (SVS) ja Daria Bibanina (Smash-Kotka). Biggs nappasi täyspotin voittaen myös nelin- ja sekanelinpelin ja myös Kotamäki juhli tuplamestaruutta.

Edeltävänä viikonloppuna Smash-Kotka järjesti 14-vuotiaiden SM-kilpailut ja nyt olivat vuorossa 12-vuotiaat. Kaksinpelisarjat olivat lopulta tamperelaispelaajien juhlat. Tyttöjen loppuottelussa Tampereen Tennisseuran ykkössijoitettu Milla Kotamäki voitti toiseksi sijoitetun seurakaverinsa Irina Rissasen 7-5, 6-1. Pronssia nappasivat Linda Rimpi (HVS) ja Ilona Kanerva (HLK). Poikien puolella turnauksen neljänneksi sijoitettu TaTS:n Miro Savolainen yllätti ensin välierässä toiseksi sijoitetun Aatu Niemelän (Smash) ja finaalissa ykkössijoitetun Lucas Erikssonin (ÅLK) 7-6, 6-2. Niemelän tavoin pronssinen mitali ripustettiin Oliver Kiljusen (JTS) kaulaan.

Kotamäestä tuli tuplamestari, kun hän ja Emma Tuominen (Smash) voittivat tyttöjen nelinpelin – poikien nelinpelin veivät Eriksson ja Lukas Korsström (GT). Sekanelinpelin kultamitalit voittivat Kanerva ja Aarne Koskinen (HVS).

Åbo Lawn-Tennis Klubb järjesti 16-vuotiaiden turnauksen Aktia Arenalla Kaarinassa. Poikien kaksinpelin loppuottelussa nähtiin ÅLK:n pelaaja Oliver Byskata, jonka oli kuitenkin taipuminen kärkisijoitetulle Juho-Eric Biggsille 6-3, 6-2. Biggsistä tuli peräti triplamestari, kun hän valloitti nelinpelin yhdessä Byskatan kanssa ja sekanelinpelin yhdessä Asta Miettisen (ÅLK) parina. Kaarinan massakentillä oli savonlinnalaispelaaja täysin suvereeni, sillä hän ei hävinnyt pelaamissaan yhdeksässä ottelussa erääkään.

Tyttöjen kaksinpelissä nähtiin puolestaan useita yllätyksiä. Loppuotteluun ylsivät turnauksen suuryllättäjät karsijat Daria Bibanina (Smash-Kotka) ja Natalia Papshev (GT). 13-vuotiaat Bibanina ja Papshev kohtasivat toisensa viikko sitten 14-vuotiaiden SM-finaalissa ja nyt kaksikko oli vastakkain 16-vuotiaiden mestaruustaistossa. Viikko sitten kultaa vei Bibanina ja samoin kävi myös tälläkin kertaa – vieläpä tismalleen samoin eräluvuin 6-1, 6-3. Tyttöjen nelinpelin voittoon ylsivät Aada Inna (LTS) ja Marissa Minetti (TaTS).

Turnauksessa palkittiin myös Fair Play -palkinnolla Oona Mol (LVS) – hän osoitti esimerkillistä käytöstä niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Kaikki tulokset

12-VUOTIAIDEN ULKOKENTTIEN SM-KILPAILUT, 4. CINIA JGP, 14.-17.8. | SMASH-KOTKA, KOTKA