10-16-vuotiaiden Suomen mestaruudet jaettiin Helsingissä

29.3.2016  |  14:30

Helsingissä Talin tenniskeskuksessa järjestettiin 10-16-vuotiaiden SM-kilpailut. Maanantaina 24.3. alkanut turnaus sujui kilpailunjohtaja Pekka Mäkelän mielestä hyvin, varsinkin turnauksen ajankohta sai kiitosta.
 
– Helpotti kyllä koko kilpailun läpiviemistä, kun kilpailut järjestettiin pääsiäisenä. Saimme siinä pari ylimääräistä päivää, kun pystyimme aloittamaan pelit  jo torstaina ja finaalit olivat maanantaina. Tämä teki aikatauluista hyvät pelaajien kannalta. 
 
Suomen mestaruuksia jaettiin kaksin-, nelin- ja sekanelinpeleissä. Monien eri sarjojen seurauksena Suomen mestareita saatiin kilpailuista suuri määrä.Lukuisten voittajien joukosta nostettakoon esiin Roni Rikkonen, Juho-Eric Biggs, Otso Martikainen, Liinu Heiskanen ja Laura Hietaranta. Rikkonen, Biggs, Martikainen ja Heiskanen voittivat  kaksi Suomen mestaruutta ja Hietaranta peräti kolme.

 
”Upeaa seurata kuinka alle 12-vuotiaat pelaa jo kunnon tennistä”
 
Kilpailunjohtajana toiminut Pekka Mäkelä seurasi turnausta hyvillä mielin. Yleisöä oli paikalla mukavasti. Ilmoittautuneiden määrä kaikkiin sarjoihin oli yhteensä yli 400 ja näiden pelaajien paikallaolleista vanhemmista tulee jo suuri määrä katsojia, mutta varsinkin loppupelejä katsomaan saapui myös hieno määrä muuta yleisöä.
 
Mäkelän mielestä etenkin nuoremmat sarjat olivat hyvätasoisia.
 
– Se on upeaa katsottavaa, kun alle 12-vuotiaat osaa jo paljon. Heillä on upeat lyönnit ja peli-ilokin kunnossa. Heidän otteittaan oli mahtava seurata turnauksen edetessä. Samaan hengenvetoon täytyy myös todeta, että tenniksen kansainvälinen kärki on tällä hetkellä kovatasoista ja vanhemmilla ikäluokilla tulee tehdä vielä kovasti töitä, mikäli sinne mielii, Mäkelä kertoo.
 
Maanantaina päättyneet SM-kilpailut olivat hieno tapahtuma ja järjestäjänä toiminut HVS-Tennis suoriutui turnauksen läpiviennistä hyvin. Tästä on hyvä jatkaa tenniskautta eteenpäin.
 
  
 
Jeremias Fisk

Jaa:

Seuraava uutinen: Kansalliset kilpailut ajalle… →