Ruusuvuori voitti Goffinin maaottelun ennakkonäytöksessä Dohassa

15.2.2022  |  21:58  |  Raportit

Miesten maajoukkue, Porsche Junior Team Finland, kohtaa Belgian Espoo Metro Areenalla 4.-5.3.2022. Otteluparin ennakkonäytös saatiin Dohan ATP-turnauksen avauskierroksella, kun Emil Ruusuvuori voitti David Goffinin.

Suomen ykköspelaaja 22-vuotias Ruusuvuori (ATP-71) ja Belgian kärkinimi 31-vuotias Goffin (ATP-48) eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan. Goffin on entinen maailmanlistan 7., joka on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista.

Hitaissa olosuhteissa pelatun ottelun avauserä oli todella tasainen ja pitkä. Useat pelit venyivät tasatilanteisiin ja jatkopalloille. Erän lopussa sai belgialainen murron ja otti erän 6-4 tunnin ja 13 minuutin pelin jälkeen.

Toisessa erässä Goffin otti ensimmäisenä murron ja oli syöttämässä itseään 5-3 johtoon. Kuitenkin tästä alkoi ottelun käännekohta, kun pitkän pelin päätteeksi Ruusuvuori mursi vastustajansa syötön ja kiihdytti vastustamattomasti 6-4 erävoittoon.

Kolmannessa erässä näkyi Ruusuvuoren parempi fysiikka, jonka turvin suomalaispelaaja tiputti väsyneen Goffinin kyydistä. Ottelun tulostaululle kirjattiin lukemat 4-6, 6-4, 6-1. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 36 minuuttia.

– Oli tiukka ottelu. Toisen erän lopussa ei ottelu ollut enää käsissäni, mutta jatkoin vaan taistelua, kommentoi Ruusuvuori kenttähaastattelussa.

Ruusuvuori kertoo olevansa kovassa vireessä ja itseluottamusta omaan tekemiseen löytyy. Seuraavaksi asettuu vastaan kuudenneksi sijoitettu Karen Khachanov (ATP-27). Venäläispelaaja voitti Ruusuvuoren viime vuoden Indian Wellsin Mastersissa 6-2, 7-5. Ottelu pelataan keskiviikkoiltana keskuskentän viimeisenä otteluna, eli noin klo 19.00.

– Khachanov on uskomaton pelaaja, entinen TOP10, joten luvassa on tiukka peli – ei tule helpottumaan tämän päiväisestä.