Kaksi pistettä erotti Heliövaara/Glasspool parin voitosta – ”Nyt kyllä harmittaa”

21.1.2022  |  04:40  |  Raportit

Kuva: Mark Metcalfe

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kaatuivat taistellen kahdeksanneksi sijoitetuille Jamie Murraylle ja Bruno Soaresille 7-6(4), 6-7(2), 1-6 Australian avointen nelinpelin toisella kierroksella.

Maailmanlistan 63. Heliövaara ja 74. Glasspool aloittivat ottelun vahvasti korkeammalle sijoitettuja vastustajiaan vastaan – Soares on maailmanlistan 16. ja Murray 19. Brasilialaisen Soaresin avaussyöttövuoron onnistuivat Heliövaara/Glasspool heti murtamaan. Heliövaara löi pelissä kaksi rystypalautusta läpi ja onnistui myös kahdesti koholyönnissään. Avauserän alkupuoli mentiin suomalais-brittiläisparin komennossa, erityisesti Soaresin vielä hakiessa peliään. Glasspoolin kolme ässää sisältäneen syöttövuoron jälkeen oli tilanne 4-2. Vuoden 2016 Australian avointen mestaripari lämpeni paremmin ja paremmin otteluun. Heidän palautukset löysivät paremmin kenttään Heliövaaran toisessa syöttövuorossa ja kun lentopelikin toimi tasoittivat Murray/Soares tilanteeksi 4-4.

Tasaisen erän ratkaisu haettiin tie-breikistä, jossa 4-4 tilanteessa tullut minimurto Heliövaaran hyvän palautuksen myötä siivitti haastajina otteluun lähteneen suomalais-brittiläisparin voittoon 7-6(4).

Toinen erä jatkui avauserän tavoin tasaisena. Ensimmäinen murtopallo nähtiin vasta erän kahdeksannessa pelissä Soaresin syöttövuorossa 3-4 tilanteessa. Brasilialaisen kakkossyötöllä käynnistynyt mahdollisuus ei kuitenkaan tuottanut tulosta Glasspoolin kovan kämmenpalautuksen mennessä pitkäksi. Heti perään tuli toinenkin murtopallo, jonka käsikirjoitus oli täysin sama kuin edeltävässä. Myös kolmas murtomahdollisuus nähtiin, mutta siinä pitkän pallorallin voitti brittiläis-brasilialaispari ja tämän jälkeen he nappasivat tarvittavat pisteet 4-4 tasoitukseen.

Suomalaisen syötön pidettyään pääsivät Heliövaara/Glasspool 5-4 johtoasemaan ja Murrayn syötössä myös kahden pisteen päähän otteluvoitosta. Ratkaisua ei tässä kuitenkaan nähty, vaan erän voittaja selvitettiin jälleen tie-breikistä. Tällä kertaa oli ennakkosuosikkien vuoro olla terävämpiä ja eräluvuin 7-6(2) edettiin kohti kolmatta erää.

Kolmas erä alkoi tiukalla Murrayn syötönpidolla, jonka jälkeen kokenut kahdeksanneksi sijoitettu pari mursi Glasspoolin syötön ja piti omansa. Murray/Soares mursi vielä toistamiseen brittiläisen syötön ja eteni lopulta kolmannelle kierrokselle erin 6-7(4), 7-6(2), 6-1.

– Nyt kyllä harmittaa. Oli kaksi erää todella hyvää nelinpeliä. Tosiaan kahden pisteen päässä käytiin voitosta. Lisäksi ennen tätä, toisen erän 3-4 tilanteessa Soaresin syötössä olleissa murtopalloissa, jos Lloyd olisi saanut palautuksen kenttään olisi ollut hyvä tilanne. Toisen erän tie-breikkiin asti pelasimme hyvin. Tie-breikissä vastustajat palauttivat muutamat kerrat rajoille ja me teimme parit huonot valinnat, aloitti Heliövaara.

Selvemmin päättyneestä kolmannesta erästä Heliövaara kertoi, että hänen parillaan kramppasivat jalat toisen erän lopussa ja siten loppuivat myös energiat lähes täysin.

– Jalat eivät enää liikkuneet. Ei sitä yksin pysty kannattelemaan tällä tasolla, vaan joukkueena pelataan. Tällainen harmittaa, sillä pelaamme kuitenkin vain paras kolmesta erästä ottelua – jokin on mennyt valmistautumisessa pieleen. Kyllä siinä alkaa myös oma usko horjua, kun näkee kaverin olevan jo vähän ulkona. Tosi harmi juttu, sillä olimme lähellä voittoa sekä jatkoa turnauksessa.

AUSTRALIAN AVOINTEN KAAVIOT

Heliövaaran ja Glasspoolin kausi jatkuu 31.1.-6.2. Montpellierin ATP-turnauksessa, jonka jälkeen helmikuussa ovat luvassa Dallasin ja Marseillen ATP-turnaukset.

Seuraava uutinen: Uusi tasoluettelo julkaistu… →