Viikkokatsaus 30/2021 – Savitaipaleen turnauksen loppukierrokset ilman suomalaisia, Ruusuvuori puolivälierässä Atlantassa

30.7.2021  |  18:54  |  Raportit

Kuva: ATP

Emil Ruusuvuori tavoittelee uransa toista välieräpaikkaa ATP-kiertueella perjantain myöhäisillan ottelussa. Savitaipaleen ammattilaisturnauksessa Oona Orpana taipui maratonottelussa puolivälierässä.

Savitaipaleen loppupelit ilman suomalaisia

Savitaipaleen $15,000 ITF-turnaus pelataan loppuun ilman suomalaisia lauantaina ja sunnuntaina. Oona Orpana ylsi kahdella voitolla kaksinpelin puolivälieriin, mutta perjantaina Orpana (WTA-590) taipui yli kolmen ja puolen tunnin trillerissä norjalaiselle Astrid Wanja Brune Olsenille (WTA-1227) 6-7(6), 7-6(5), 5-7.

Nelinpelin välierissä oli mukana Laura Hietaranta/Emilie Lindh (GBR). Valitettavasti brittiläisen jalkavamman johdosta pari antoi luovutuksen.

Kaksinpelin välierät
[1] Valentina Ryser (SUI) – [8] Emily Seibold (GER)
[3] Elena Malygina (EST) – Astrid Wanja Brune Olsen (NOR)

Nelinpelin loppuottelu
[1] Emily Seibold (GER)/Anna Ureke (RUS) – Margarita Ignatjeva/Patricija Spaka (LAT)

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | SAVITAIPALE

Ruusuvuori Atlantan ATP-turnauksen puolivälierissä perjantaina myöhäisillassa

Emil Ruusuvuori eteni ensimmäistä kertaa tällä kaudella puolivälieriin ATP-kiertueella.

Ruusuvuori (ATP-78) kohtasi Atlantan ATP250-turnauksen toisella kierroksella seitsemänneksi sijoitetun ranskalaisen Benoit Pairen (ATP-49). Kuumissa olosuhteissa pelatun ottelun voittajaksi pelasi Ruusuvuori erin 4-6, 6-4, 3-0 rtd. Suomalainen oli voittanut avauskierroksella yhdysvaltalaisen Mackenzie McDonaldin (ATP-106) 7-6(3), 7-5.

Ruusuvuori kohtaa puolivälierässä kolmanneksi sijoitetun Cameron Norrien (ATP-29). Ottelu pelataan perjantaina arviolta klo 22.30.

Brittiläinen voitti viime viikolla uransa ensimmäisen ATP-turnauksen Meksikossa. Hänellä on myös kolme finaalipaikkaa tältä vuodelta. Norrie voitti Ruusuvuoren viime vuoden lokakuussa Antwerpenin ATP-turnauksessa tiukasti kahdessa erässä.

Ruusuvuori ja Harri Heliövaara olivat mukana nelinpelissä, mutta taipuivat ensimmäisellä kierroksella tiukasti parille Paire/Treat Huey 6-7(2), 6-7(2).

ATP250 | ATLANTA

Senioreiden kansainvälinen ITF-turnaus pelattu Helsingissä – ensi viikolla jatketaan Hangossa

Kalastajatorpan Tennisklubilla on tällä viikolla pelattu kansainvälistä senioreiden ITF-turnausta, Helsinki Midnight Sun by Freja. Turnaus pelattiin jo seitsemättä kertaa. Turnaus on toiseksi korkeimman kategorian ITF-senioriturnaus. Turnaukseen oli ilmoittautunut mukaan lähes 200 pelaajaa 26 maasta.

– Olosuhteet huomioiden voidaan pelaajamäärää pitää oikein hyvänä. Meillä taitaa olla korkein osanottajamäärä kaikista kevään ja kesän aikana pelatuista ITF-kisoista Euroopassa, kommentoi järjestävän seuran ITP:n puheenjohtaja Riku Helminen.

Sade vei otteluita osittain Talin Tenniskeskukselle viikon aikana, mutta se ei häirinnyt turnauksen erinomaista pelitunnelmaa. Katso turnauksen kaikki tulokset alla olevasta linkistä.

ITF S700 | HELSINKI MIDNIGHT SUN BY FREJA

Kansainväliset seniorikisat jatkuvat ensi viikolla Hangossa, jossa pelataan Scandinavian EB Championships by Mandatum.

ITF S700 | SCANDINAVIAN EB CHAMPIONSHIPS BY MANDATUM

Lisäksi ITF-juniorikiertueella kertyi Porsche Junior Team Finlandin Sade Scharlinille kokemusta, mutta ottelut päättyivät tällä kertaa avauskierroksille.