M.Kontinen, Paukku, A.Pöllänen ja Sillanpää toiselle kierrokselle Talin ITF Futuressa

20.8.2014  |  16:58

Epävakainen sää on sotkenut Talissa, Helsingissä tällä viikolla pelattavaa miesten 10.000$ ITF Futures -turnausta. Vasta keskiviikkona saatiin pelatuksi kaksinpelin ensimmäisen kierroksen viimeiset ottelut.
Turnauksen ykkössijoitettu, Vierumäen turnauksen toissa viikolla voittanut Micke Kontinen (ATP 423) pudotti karsija Timi Kivijärven (ATP 2073) suoraan kahdessa erässä. Micke kohtaa toisella kierroksella kiinalaiskarsija Wei Qiang Zhengin, joka otti voiton villin kortin saaneesta järjestävän seuran, HVS:n, Panu Virtasesta (ATP 2073).
Jo maanantaina oman avausottelunsa ehti pelasta Eero Vasa (ATP 1744). Hän kohtaa toisella kierroksella kahdeksanneksi sijoitetun Saksan Jeremy Jahnin (ATP 812). Tämä otti tiistaina voiton karsija Sami Huurinaisesta.
Kolmesta suomalaiskarsijasta toiselle kierrokselle sen sijaan meni Juho Paukku (ATP 1422), joka voitti komeasti nelossijoitetun Tsekin Jakub Lustykin (ATP 638). Juhon seuraava vastustaja on kiinalaistiimin Xin Gao (ATP 1040).
Pölläsen veljeksistä Herkko (ATP 1170) koki tappion kolmessa erässä Ranskan Maxime Tabatruongille (ATP 999), mutta villillä kortilla mukaan päässyt 16-vuotias Aaro pudotti komeasti jatkosta Saksan Sami Reinwein (ATP 1243). Voitto tuo Aarolle uran ensimmäisen ATP-pisteen ja -rankingin. Toisella kierroksella Aaro kohtaa Vierumäellä kaksinpelin finalistin, Venäjän Alexander Vasilenkon (ATP 636), joka on kuudenneksi sijoitettu.
Ruotsalaiskarsija Jesper Brunström yllätti ensimmäisessä erässä viidenneksi sijoitetun, viime viikolla Hyvinkään turnauksen voittaneen Henrik Sillanpään (ATP 660) viemällä erän 6-4. Sillanpää voitti kuitenkin toisen erän 6-1 ja johti kolmatta 5-3, kun sade pakotti pitämään tauon. Kun pelaajat palasivat jatkamaan ottelua, Sillanpää voitti ”puutuvan” pelin ja sinetöi erä- ja otteluvoiton 6-3  Hän kohtaa toisella kierroksella Kiinan Bowen Ouyangin (ATP 932), joka voitti villillä kortilla mukaan päässeen Jesse Kiurun (ATP 1570).

Miesten 10.000$ ITF Futures -turnaus
16.-23.8.2014 Talin tenniskeskus, Helsinki
Järj: HVS
1.kierrosta: Jeremy Jahn Saksa (8.) – Sami Huurinainen (karsija) 62 61, Juho Paukku (karsija) Jakub Lustyk Tsekki (4.) 64 63, Aaro Pöllänen (villi kortti) – Sami Reinwein Saksa 62 64, Maxime Tabatruong Ranska – Herkko Pöllänen 36 75 61, Micke Kontinen (1.) – Timi Kivijärvi (karsija) 75 63, Wei Qiang Zheng Kiina (karsija) – Panu Virtanen villi kortti 63 64, Bowen Ouyang Kiina – Jesse Kiuru (villi kortti) 63 61, Henrik Sillanpää (5.) – Jesper Brunström Ruotsi (karsija) 46 61 63

Seuraava uutinen: Paula Joukasen taival… →