Laaksonen voitti TaTS Openin

5.11.2007  |  09:15

Nelinpelivoitot tulivat luovutuksilla

Neljänneksi sijoitetun Venäjän Ilya Shatskiyn selkäkipu pakotti hänet keskeyttämään välieräottelunsa kakkoseksi sijoitettua Henri Laaksosta vastaan perjantai-iltana Tampereella TaTS Openissa, juniorien 4.kategorian ITF-pistekisassa. Ottelu päättyi Laaksosen johtaessa ensimmäistä erää 4-2. Toinen välieräottelu oli sen sijaan tiukkaakin tiukempi. Kisan ykkössijoitettu Venäjän Alexei Golobachev kukisti vaivoin kahdeksanneksi sijoitetun Slovenian Tom Kocevar Desmanin 7-5, 7-6(2).
Poikien nelinpelin finaali jäi pelaamatta perjantaina, kun Shatskiy ei pystynyt pelaamaan. Latvian Ricards Opmanis ja Venäjän Stanislav Vovk saivat näin tittelin ja ITF-pisteet kumartamalla.
Myös poikien kaksinpelin finaali jäi torsoksi, kun ykkössijoitettu Golobachev luovutti alaselän kipuun vedoten turnausvoiton Henri Laaksoselle hävittyään ensimmäisen erän 6-1.
Henri Laaksonen, 15, aloitti tänä vuonna pelata juniorien ITF-pistekisoja (alle 18v. luokkaa). TaTS Openin voitto oli hänelle jo neljäs. Hän voitti huhtikuussa kaksi turnausta Bulgariassa ja kolmannen heinäkuussa Helsingissä.
Kakkoseksi sijoitettu Tanskan Karen Barbat voitti tyttöjen kaksinpelin kukistamalla finaalissa ykkössijoitetun Venäjän Anna Arina Marenkon luvuin 6-2, 6-2. Hänestä tuli tuplavoittaja, kun venäläispari Daria Gavrilova ja Katerina Popova antoivat Barbatille ja Tanskan Malou Ejdesgaardille luovutuksen. Popovaa vaivasi oikea olkapää.(RN)