Zenniz älykenttä käytössä TEHO Sport Tennisliigassa

5.2.2021  |  12:22  |  Artikkeli, Yhteistyökumppanuudet

Suomen Tennisliitto ja Zenniz tuovat älykentän kansallisiin tapahtumiin – Zenniz älykentän pilotointi on aloitettu TEHO Sport Tennisliigassa.

Zenniz ja Tennisliitto ovat pitäneet tiiviisti yhteyttä kuluneiden vuosien aikana ja nyt osapuolet ovat päässeet uuteen vaiheeseen, eli järjestelmän pilotointiin. Mikä on Zenniz?

Zenniz muuttaa normaalin tenniskentän älykentäksi. Zenniz tuo viimein tenniksen ruohonjuuritasolle sen, mikä on ollut vuosia saatavilla vain aivan lajin kirkkaimmalla huipulla ja monissa muissa lajeissa jo pitkään. Mittaamme patentoidulla teknologialla jokaisen lyönnin ja kaiken kentällä tapahtuvan liikkeen uskomattomalla tarkkuudella ja muutamme sen suoraan pelaajaa ja kilpailua hyödyttäväksi informaatioksi, kertoi Zennizin toimitusjohtaja Sebastian Laine.

Edelläkävijöiden peli – teknologia tuomaritoiminnan avuksi

Tennis on edelläkävijöiden peli ja teknologian hyödyntäminen on kansainvälisillä areenoilla jo tuttua. Nyt Tennisliitto on testaamassa ja tuomassa järjestelmää kansallisiin kärkitapahtumiin tuomaritoiminnan avuksi. Ensimmäistä kertaa Zenniz oli käytössä Kotkassa tammikuussa pelatuissa Tennisliiga-otteluissa. Pelaajat saivat käyttöönsä ammattilaiskilpailuista tutut kolme haastoa ja tuomarit pystyivät järjestelmän avulla tarkistamaan tuomiot.

Tennis on edelläkävijöiden peli ja teknologian hyödyntäminen on kansainvälisillä areenoilla jo tuttua. Nyt Tennisliitto on testaamassa ja tuomassa järjestelmää kansallisiin kärkitapahtumiin tuomaritoiminnan avuksi.

Miesten ja naisten otteluissa tuli useita haastoja, joihin laite toi selvän ratkaisun. Esimerkiksi yhdessä eräpallossa leveäksi tuomittu lyönti muutettiin Zenniz-tarkastuksen jälkeen.  

– Päätuomarilla on aina paikkansa ja tehtäviin kuuluu pelin ohjaaminen ja käytösrikkeisiin puuttuminen. Tennispelaajat syöttävät ja lyövät kuitenkin nykyisin niin kovaa, että on helpottavaa myös tuomarille, että tuomioita pystyy tarkistamaan, kommentoi Tennisliiton kilpailupäällikkö Raisa-Törnroos Heinonen.

– Tennisliigan kannalta on valtavan iso askel saada tällaista elektronista apuvälinettä. Se tuo ammattimaisuutta linjatuomioihin ja rohkaisee tuomareita nousemaan tuomarin penkille, sanoi Smash-Kotkan kapteeni Pasi Ahti.

Pilotointi ensimmäisissä Tennisliiga-otteluissa oli äärimmäisen onnistunut. Innostuneita ja tyytyväisiä olivat pelaajien ja tuomareiden lisäksi myös kapteenit. Laitteen läsnäolo rauhoittaa pelitilannetta ja helpottaa keskittymistä itse pelaamiseen, kun tarvittaessa tuomion voi aina tarkistaa, jatkoi Laine.

Järjestelmän pilotointi jatkuu TEHO Sport Tennisliigan pudotuspeleissä. Järjestelmä on käytössä HVS-Tenniksen ykköspelaajien otteluissa Talin Tenniskeskuksessa.

TEHO SPORT TENNISLIIGA
ZENNIZ

Zenniz tuo myös harjoitteluun tavoitteellisuutta

Kilpailukäytön lisäksi laite soveltuu valmennuskäyttöön ja harrastepelaajille.

Laitteen avulla on mahdollista mitata pelaajan tasoa pelin eri osa-alueilla. Valmiiksi mietityillä ja yksinkertaisilla harjoitteilla on helppo seurata omaa kehitystä.

LUE LISÄÄ 

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen kaksinpelin välieriin… →