Youzhny kukisti Niemisen kolmessa erässä

3.7.2007  |  11:00

Wimbledonissa Niemisellä tiistaina nelinpeli ja ”miksti”

Neljänneksitoista sijoitettu Venäjän Mikhail Youzhny kukisti kahdesti sateen keskeyttämässä kolmannen kierroksen ottelussa Jarkko Niemisen (18.) luvuin 7-5, 7-6(5), 6-3.
Venäläinen meni ensimmäisessä erässä 4-1 johtoon Niemisen syötönpalautusten napsahduttua usein verkkoon. Omakaan syöttö ei kulkenut ottelun alussa, yhdessä syöttövuorossaan hän ei saanut yhtään pistettä. Nieminen sai pelinsä parempaan kuosiin erän kuudennessa pelissä, hän aloitti takaa-ajon, joka vei hänet 5-4 johtoon. Youzhny pelasi erän lopun terävämmin ja vei sen 7-5.
Toinen erä eteni tasaisesti; erän yhdeksännessä pelissä Youzhnylla oli murtomahdollisuus, mutta Nieminen kesti ja edettiin tie-breakiin. Sitä Jarkko johti jo 5-3, mutta jälleen Youzhny paransi peliään vieden tie-breakin 7-5.
Kolmannessakin erässä Youzhny pelasi tärkeät pisteet hyvin ja vei erän 6-3. Tämä oli miesten kolmas kohtaaminen ja venäläisen kolmas voitto.
Nieminen eteni Wimbledonissa viime vuonna kierrosta pidemmälle, puolivälieriin. Turnaus ei kuitenkaan ole hänen osaltaan ohi, sillä Jarkko ja hänen ruotsalaisparinsa Robert Lindstedt kohtaavat tiistaina nelinpelin toisella kierroksella Saksan Benjamin Beckerin ja Tsekin Petr Palan. Sekanelinpelissä Jarkon ja Emma Laineen ottelu puolalaisparia Agnieszka Radwanska/Mariusz Fyrstenberg vastaan on vasta ensimmäistä kierrosta.
Säätiedotus on luvannut Wimbledoniin päivän mittaan rankkojakin sadekuuroja, mutta kirkkaita, jopa aurinkoisia hetkiä niiden lomassa.

Seuraava uutinen: Paukku jatkoon Vandansissa… →