Your Move Suurtapahtuma innostaa 50 000 nuorta liikkumaan

10.11.2010  |  15:30

 

Valtava liikunta- ja urheilulajikirjo. Hullut japanilaiset tyyppiset -toimintaradat. Huippu-urheilijoita, tähtiartisteja ja muita nuorten idoleita. Muun muassa tätä on Your Move Suurtapahtuma Helsingissä, jonne odotetaan 50 000 13-19-vuotiasta nuorta 27.5.-1.6.2011.

Your Move Suurtapahtuma on ensimmäistä kertaa järjestettävä nuorten liikunta- ja urheilutapahtuma, jonka kohderyhmänä ovat 13-19-vuotiaat nuoret. Ainutlaatuisen nuorten tapahtuman järjestämisestä vastaavat Nuori Suomi ja Suomen Liikunta ja Urheilu yhteistyössä lähes kaikkien urheilun lajiliittojen kanssa.

– Suurtapahtuman kohderyhmäksi valittiin nuoret, koska he liikkuvat suosituksiin nähden aivan liian vähän. Myös urheilua harrastavat nuoret jättävät liian usein urheilun näinä vuosina. Tarkoituksena on tuoda nuorten tietoisuuteen erilaisia liikunta- ja urheiluharrastuksia ja korostaa sitä, ettei ole väliä miten liikkuu, kunhan liikkuu, Your Move -kampanjan johtaja Ossi Heinänen valottaa syitä varsin haastavan kohderyhmän valintaan.

Toimintaa tarjolla kaikille

Olympiastadionin ympäristössä järjestettävä kuusipäiväinen tapahtuma on sisällöltään monipuolinen ja ennennäkemätön. Tapahtumassa voi kokeilla valtavan määrän lajeja omatoimisesti tai ohjatusti. Päivien aikana jokainen voi haastaa itsensä ja kaverinsa hullut japanilaiset -tyyppisillä toimintaradoilla. Tapahtumassa lanseerataan Nuoren Suomen kehittämät ominaisuus- ja elämäntapatestit nuorille urheilijoille.

Tarjolla on myös muun muassa eri lajien näytöksiä, kilpailuja, huippu-urheilijoiden ja muiden nuorten idolien kohtaamisia sekä musiikki-, tanssi- ja liikuntaesityksiä.

Toukokuun viimeinen viikonloppu on suunnattu urheiluseuroissa mukana oleville nuorille ja maanantaista keskiviikkoon tapahtuman tarjonnasta pääsevät nauttimaan koululaiset ja opiskelijat. Sunnuntaista keskiviikkoon myös muilla tapahtumasta kiinnostuneilla on mahdollisuus tulla aistimaan Your Move -ilmapiiriä. Kaikkiaan tapahtumaan odotetaan kävijöitä yli 50 000.

Nuoret pääosassa

Sen lisäksi, että tapahtuman kohderyhmä ovat nuoret, myös sen suunnittelussa ja toteutuksessa näkyy nuorten kädenjälki. Urheilun lajiliitot ovat palkanneet omien lajiensa tapahtumasuunnitteluun ja toteutukseen 30 nuorta sekä perustaneet nuorten Your Move -ryhmiä. Nuoren Suomen Your Move -tiimissä työskentelee päätoimisesti toistakymmentä nuorta.

– Nuoret ovat itse halunneet tehdä juuri tämän näköisen ja henkisen tapahtuman. Ideoinnissa ja toteutuksessa nuorilla on paljon vastuuta, Heinänen painottaa. 

Superfanit sanansaattajina

Tapahtumalla tulee olemaan reilu 10 Superfania, jotka haluavat omalla esimerkillään kannustaa nuoria liikkumaan. Superfanit ovat huippu-urheilijoita ja viihdemaailman eturivin tähtiä. Ensimmäiset Superfanit ovat vuoden 2009 Talent-voittaja Motoriikka-Miikka ja yksi Suomen tunnetuimmista salibandypelaajista, Tero Tiitu.

Koulujen ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 10.11.2010, urheiluseurojen tammikuussa 2011. Muun muassa yksityiskohtaisen lajitarjonnan ja paljon muuta lisätietoa löydät tapahtuman nettisivuilta: www.yourmove.fi/suurtapahtuma

 

Jaa:

Seuraava uutinen: G.Melzer pudotti Laaksonen… →