Vuoden parhaat palkittiin Tennisgaalassa

17.11.2018  |  14:44  |  Artikkeli, Seurat, Yhteistyökumppanuudet

Vuoden Tennistekona palkittiin Cinia Davis Cup Team Finlandin nousu I-ryhmään

Suomen Tennisliitto palkitsi vuoden parhaat perinteiseen tyyliin Tennisgaalassa 16.11.2018. Tennisgaala järjestettiin Hotelli Clarionissa Jätkäsaaressa Helsingissä.

Illan aikana nautittiin musiikista, ruuasta ja yhdessä olosta sekä palkittiin vuoden parhaat ja osoitettiin stipendejä lahjakkaille nuorille. Tennisgaalan tarkoituksen mukaisesti illan aikana kerättiin myös varoja suomalaisen junioritenniksen hyväksi huutokaupan, arpajaisten ja joulukorttimyynnin avulla.

Vuoden parhaimpina pelaajina palkittiin Henri Kontinen ja Mia Eklund. Kontinen voitti vuoden aikana kolme ATP-turnausta: Brisbanen ATP 250 -, Queen´s Clubin ATP 500 – ja Toronton ATP Masters 1000 -turnauksen. Eklund puolestaan voitti Tunisiassa hetki sitten nelinpelin ITF-turnauksen ja hänen WTA-rankinginsa on korkeimmillaan ollut 534.

Vuoden poikajunioriksi valittiin Wimbledonin poikien nelinpelimestari 17-vuotias Otto Virtanen ja tyttöjunioriksi uransa ensimmäisiä ITF-ammattilaisturnausvoittoja syksyllä juhlinut 17-vuotias Oona Orpana. Vuoden pyörätuolitennispelaajaksi valittiin Taneli Tenhunen, joka voitti vuoden aikana yhden nelinpelimestaruuden ITF-tasolla ja ranking oli parhaimmillaan alkuvuodesta komeasti 60.

Kansallisesti parhaiksi pelaajiksi valittiin miehissä 38-vuotias Lauri Kiiski (TaTS) ja naisissa 17-vuotias Liisa Vehviläinen (ÅLK). Molemmat pelaajat ovat pelanneet aktiivisesti ja menestyksekkäästi kansallisissa kilpailuissa, varsinkin Finnish Tourilla.

Illan päätteeksi kruunattiin vuoden tennisteko, joka tänä vuonna osui Cinia Davis Cup Team Finlandin nousuun Eurooppa/Afrikka I-ryhmään. Nousujoukkueessa pelasivat Henri Kontinen, Harri Heliövaara, Emil Ruusuvuori, Patrik Niklas-Salminen, Otto Virtanen ja kapteeni Jarkko Nieminen sekä fysioterapeutti Joni Honkaniemi.

Tuttuun tyyliin gaalassa julistettiin myös Tenniksen Tukisäätiön elämäntyöpalkinto. Tänä vuonna päätettiin palkita pitkäkestoisesta ja aktiivisesta kannustamisesta sekä kannustuskulttuurin luomisesta – elämäntyöpalkinnon sai liikuntaneuvos Risto H. Luukkanen, ”Punatakkinen Mies”.

Syksyllä toistamiseen järjestetty Tennisliiton ja Porchen Palkitse Pelikaveri -kilpailun voittajapari julkistettiin myös gaalassa. Eniten ääniä saanut pari oli Elias Kyllönen ja Ilona Inovaara.

Tennisgaalan tarkoituksen mukaisesti, tuen kerääminen junioritennikselle, illan aikana osoitettiin myös stipendejä lahjakkaille nuorille: Otto Virtanen, Roni Hietaranta, Ella Haavisto, Laura Hietaranta, Alexandra Anttila, Oliver Byskata, Stella Remander ja Sade Scharlin.

KUVAGALLERIA

Vuoden 2018 parhaat

Vuoden miespelaaja: Henri Kontinen
Vuoden naispelaaja: Mia Eklund
Vuoden poikajuniori: Otto Virtanen
Vuoden tyttöjuniori: Oona Orpana
Vuoden valmentaja: Pasi Virtanen/Antti Tuomi
Vuoden seuravalmentaja: Timo Kunnas, HVS
Vuoden pyörätuolitennispelaaja: Taneli Tenhunen
Vuoden kansallinen miespelaaja: Lauri Kiiski, TaTS
Vuoden kansallinen naispelaaja: Liisa Vehviläinen, ÅLK
Vuoden tuomari: Niko Nylund
Vuoden kilpailunjohtaja: Raine Jussila, HTS
Vuoden kansallinen kilpailu: Cinia JGP/SM 14-vuotiaille ulkokaudella 2018, KarTe
Vuoden kansainvälinen kilpailu: Suomen kaikki ammattilaiskilpailut
Vuoden seuratoimija: Mikko Viljanen, V-P
Vuoden seurateko: Puolen Suomen Tennis
Vuoden ansioitunut seniori: Pentti Vaalamo, LVS
Vuoden naissenioripelaaja: Marja-Liisa Hedman, HTS
Vuoden miessenioripelaaja: Riku Ainola, HyTS
Fair Play –palkinto: Emil Ruusuvuori
Vuoden tennistoimittaja: Sakari Lund, YLE
Vuoden tennisteko: Davis Cup -joukkueen nousu 1-ryhmään
Tenniksen elämäntyöpalkinto: Risto H. Luukkanen

Stipendit

Tiina ja Jukka Roihan rahasto: Otto Virtanen, 10 000€  
Stipendi: Roni Hietaranta, 5 000€
Stipendi: Ella Haavisto, 5 000€
Naistoimikunnan ja Baronan Stipendi: Laura Hietaranta, 5 000€
Naistoimikunnan Stipendi: Alexandra Anttila, 5 000€
Fredrik Nars -stipendi: Oliver Byskata, 3 000€
Stipendi: Sade Scharlin, 3 000€
Stipendi: Stella Remander, 3 000€

Jaa:

Seuraava uutinen: Tasapelien kierros TEHO… →