Virtanen turnausvoittoon Ruotsissa – ”Tämä oli isoin pistepottini, niin tämä on hyvä askel kohti isompia kisoja”

25.9.2021  |  12:59  |  Raportit

Otto Virtanen, 20, otti tähän astisen uransa kovimman ammattilaisturnausvoiton $25,000 ITF-turnauksessa Ruotsin Jönköpingissä.

Kuudenneksi sijoitettu Virtanen (ATP-424) kohtasi loppuottelussa kolmanneksi sijoitetun norjalaisen Viktor Durasovicin (ATP-395). Avauserä oli tasainen molempien onnistuessa murtamaan toistensa syötöt. Suomalaispelaaja otti kuitenkin yhden murron enemmän, mikä toi erän 6-4. Erävoiton vapauttamana marssi Virtanen lopulta vastustamattomasti turnausvoittoon erin 6-4, 6-0. Finaali kesti vain 59 minuuttia.

– Loppuottelu oli hyvä. Alku oli meiltä molemmilta terävä ja jouduinkin takaa-ajoasemaan Durasovicin murtaessa 3-1 johtoon. Sain kuitenkin heti murron takaisin ja 4-4 tilanteessa tuli todella hyvä palautuspeli, jolla sain lopulta erän, kommentoi Virtanen ottelun alkua.

Virtanen kertoo ettei syöttöpeli ollut aikaisempien otteluiden tasolla, mutta palautukset toimivat.

– Ensimmäisen erän lopusta lähtien palautukset toimivat erittäin hyvin. Tuntui, että pääsen jokaiseen syöttöön käsiksi. Mahdollisuuksia tulikin paljon ja hyödynsin ne.

Kaksinpelin turnausvoitto on Virtasen uran kolmas ITF-kiertueella. Aiemmat kaksi tulivat alemmalta tasolta, palkintoarvoiltaan $15,000 ITF-turnauksista.

– Tämä oli isoin pistepottini, niin tämä on hyvä askel kohti isompia kisoja. Tavoitteena on saada loppuvuoteen enemmän Challenger-tason otteluita.

Virtanen jatkaa otteluitaan ensi viikolla $25,000 ITF-turnauksessa Falunissa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Ehrnrooth ja Scharlin… →