Virtanen loppuotteluun haastajakiertueella Sveitsissä

11.3.2023  |  21:13  |  Raportit

Otto Virtanen eteni loppuotteluun ATP Challenger -turnauksessa Sveitsissä.

21-vuotias Virtanen (ATP-170) on voittanut neljä ottelua matkalla loppuotteluun. Puolivälierässä kovalyöntinen suomalaispelaaja kukisti liettualaisen Ricardas Berankisin (ATP-253) 6-4, 6-3 ja välierässä sai turnauksen toiseksi sijoitettu sveitsiläinen Dominic Stricker (ATP-126) todeta Virtasen paremmakseen erin 6-7(3), 6-3, 6-0.

”Oli ihan hyvä paketti kokonaisuudessaan. Vastustaja aloitti tosi hyvin ja sai ekan erän tie-breikillä. Pääsin kuitenkin peliin mukaan ja laitoin uuden vaihteen silmään toiseen erään. Aloin ohjata peliä enemmän, sain vastustajan liikkeelle ja painetta paljon. Kolmannessa erässä vastustajalla meni vähän luotto; itse laitoin palloa kenttään terävänä ja varmasti”, kommentoi Virtanen.

Sunnuntaisessa loppuottelussa klo 15.00 asettuu verkon toiselle puolelle turkkilainen Cem Ilkel (ATP-280). Finaalipaikka on Virtaselle kauden ensimmäinen haastajakiertueella. Hän voitti uransa ensimmäisen Challenger-kisan viime vuonna Italiassa.

”Finaalivastustaja ei ole tuttu juuri ollenkaan. Vähän olen nähnyt hänen peliään siellä täällä tällä viikolla. Kyseessä on vahva takakenttäpelaaja.”