Virtanen karsintafinaaliin Ranskan avoimissa – ”Unohtumattomia muistoja”

22.5.2024  |  16:56  |  Raportit

Otto Virtanen eteni Ranskan avointen karsintafinaaliin voitolla Dominic Thiemistä 6-2, 7-5.

Virtanen (ATP-156) päätti samalla kaksinkertaisen Roland Garrosin finalistin uran pelit Ranskassa. Suomalaispelaajan kovat lyönnit pitivät Thiemin (ATP-131) alusta alkaen pihdeissä. Virtasen pelin tempo ja rytmittömyys pitivät huolen siitä ettei Thiem päässyt oikein missään vaiheessa peliinsä kiinni ja se näkyi useina helppoina virheinä.

”Pelillisesti oli tosi hyvä päivä. Kaikinpuolin voi olla tyytyväinen omaan peliin, vaikka olihan siellä vastustajan hyviä hetkiäkin ja sadekin vaikeutti. Kuitenkin todella hyvin pysyi paketti kasassa koko pelin ajan; ei tullut sellaisia huonoja ajanjaksoja. Meillä oli tosi hyvä pelisuunnitelma, menin valmentajan (Jan de Witt) neuvoilla alusta loppuun”, kommentoi Virtanen.

Suzanne Lenglenin lehtereillä oli useita tuhansia katsojia, mikä osaltaan teki tapahtumasta ikimuistoisen Virtaselle.

”Unohtumattomia muistoja. Tämä oli ensimmäinen kerta isommalla areenalla täällä. Oli tosi siistiä pelata Thiemiä, tenniksen legendaa ja grand slam -voittajaa sekä kaksinkertaista tämän kisan finalistia vastaan. Alkuun oli hieman jännittynyt olo ennen matsia, mutta sain hyvän nollauksen ja menin ihan rentona alkulämmittelyyn. Koitin vain nauttia joka hetkestä, enkä antanut huonojen hetkien häiritä. Tästä on hyvä jatkaa, nyt kaikki fokus seuraavaan peliin ja ei muuta kuin kohti pääsarjaa.”

Virtanen kohtaa karsintafinaalissa italialaisen Giulio Zeppierin (ATP-148) torstaina noin klo 13.30 alkaen.

RANSKAN AVOIMET

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Otto Virtanen (@ottovirtanen_) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen hävisi karsintafinaaliin… →