Virtanen ja Niklas-Salminen valmiina avausotteluidensa alla – Niklas-Salminen avaa maanantaina

18.7.2021  |  14:25  |  Ennakot

Tampere Openin kaksinpelin pääsarjassa nähdään tänä vuonna kaksi suomalaisedustajaa Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen sekä Sveitsiä edustava hyvinkääläislähtöinen Henri Laaksonen.

Niklas-Salminen (ATP-468) avaa ottelunsa maanantaina seitsemänneksi sijoitettua ranskalaista Alexandre Mulleria (ATP-197) vastaan illan viimeisessä ottelussa, arviolta klo 18.00. Virtasen kaksinpeli ei ole maanantain ohjelmassa.

OTTELUOHJELMA
KAAVIOT

Karsinnoissa oli mukana neljä suomalaispelaajaa: Roni Rikkonen, Eero Vasa, Peetu Pohjola ja Iiro Vasa. Kaikki kokivat sunnuntaina avauskierroksen tappiot koville vastustajilleen.

Karsintojen 1. kierros
Roni Rikkonen – Oscar Jose Gutierrez (BRA) 2-6, 5-7
Eero Vasa – [3] Alexander Erler (AUT) 2-6, 6-3, 2-6
Peetu Pohjola – [5] Nicolas Kicker (ARG) 0-6, 2-6
Iiro Vasa – [7] Arthur Cazaux (FRA) pelataan sunnuntaina

 

KAKSINPELIN KARSINTAKAAVIO

Virtanen: ”Haen hyvää fiilistä kentällä ja sitä kautta myös voittoja”

Otto Virtanen, 20, pelaa ensimmäistä kertaa urallansa Tampere Openin kaksinpelissä. Virtanen esiintyi 2018 turnauksen nelinpelissä yhdessä veljensä Panun kanssa.

Virtanen (ATP-525) saa avauskierroksella vastaansa karsinnat selvittävän pelaajan, joka selviää maanantaina karsintojen päätyttyä.

– Hyvillä fiiliksillä tulen Tampereelle. Ensimmäinen Tampere Open minulle kaksinpelissä ja voin sanoa, että olen odottanut tätä hetkeä jo jonkin aikaa.

Ammattilaisuransa alkutaipaleella oleva Virtanen on pelannut pääsääntöisesti ITF-kiertueella mielessään siirtyminen Challengereihin. Kyseessä on vasta Virtasen neljäs kerta Challenger-tason kaksinpelissä. Vuoden 2019 Tali Openissa ylsi Virtanen upeasti kolmannelle kierrokselle.

– Kovia otteluita on varmasti luvassa. Haen hyvää fiilistä kentällä ja sitä kautta myös voittoja.

Virtanen pelaa turnauksessa myös nelinpeliä yhdessä ruotsalaisen Leo Borgin kanssa.

Niklas-Salminen: ”Päivä päivältä oma tekeminen tuntuu myös paremmalta kentällä”

24-vuotias Patrik Niklas-Salminen kerkesi pelaamaan tämän vuoden alussa vain kaksi turnausta ennen kuin eteen tuli rannevamma ja leikkaus. Nyt yli viiden kuukauden kuntoutusjakson jälkeen on luvassa paluu kisakentille.

– On todella siistiä palata kisoihin, ja varsinkin kun se tapahtuu Tampere Openin pääsarjassa. Kuntoutusprosessi on ollut pitkä ja välillä myös aika vaikea. Ilo on palata takaisin sorvin ääreen, kertoi Niklas-Salminen.

Suomalainen haastaa avausottelussaan kovan ranskalaisen, seitsemänneksi sijoitetun Alexandre Mullerin (ATP-197). 24-vuotias Muller on yltänyt tänä vuonna kerran Challenger-turnauksen välieriin ja kahdesti puolivälieriin.

– Olemme aikanaan pelanneet samaan aikaan juniorikisoja. En ole pitkään aikaan nähnyt häntä kuitenkaan pelaamassa. Muistan hänen pelanneen Emiliä vastaan jonkun Challengerin finaalissa, niin pitää kysyä sieltä tarkemmat neuvot, kommentoi Niklas-Salminen.

Niklas-Salminen viittaa vuoden 2019 Glasgow´n Challenger-turnauksen finaaliin, jossa Emil Ruusuvuori voitti Mullerin.

– Fiilis on todella hyvä ja odottavainen ja kroppa tuntuu myös hyvältä. Päivä päivältä oma tekeminen tuntuu myös paremmalta kentällä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tampere Open: Rikkonen,… →