Virtanen hävisi tiukan loppuottelun

22.1.2022  |  13:58  |  Raportit

Otto Virtasen, 20, kauden avausturnaus toi finaalipaikan $25,000 ITF-turnauksessa Liettuassa.

Kovilla sisäkentillä pelatun turnauksen loppuotteluun oli kuudenneksi sijoitettu Virtanen (ATP-396) edennyt ilman erätappioita (lue lisää). Verkon toiselle puolelle häntä vastaan asettui turnauksen viidenneksi sijoitettu 28-vuotias kazakstanilainen Denis Yevseyev (ATP-393), jonka suomalaispelaaja oli voittanut kertaalleen vuonna 2020 kolmessa erässä.

Avauserän 4-4 tilanteeseen edettiin ilman murtopalloja. Virtasen syötössä sai Yevseyev kaksi mahdollisuutta, mutta suomalaispelaaja kesti hyökkäyksen. Virtanen puolestaan sai mahdollisuutensa 6-5 johtoasemassaan ja käytti myös sen hyväkseen, mikä tarkoitti erävoittoa 7-5.

Toisessa erässä nähtiin kaksi murtoa. Ne molemmat menivät Yevseyevin suuntaan erän seitsemännessä ja yhdeksännessä pelissä. Murtojen turvin kazakstanilaiselle kirjattiin erä 6-3 ja näin hän pakotti ratkaisun kaksikon ensikohtaamisen tapaan kolmanteen erään.

Ratkaisevan erän alussa Yevseyev meni 2-0 johtoon, mutta Virtanen kiipesi välittömästi tasoihin. Tämän jälkeen ei murtopaikkoja ilmaantunut kummallekaan, vaan ratkaisu haettiin tie-breikistä. Tällä kertaa oli Virtasen taipuminen Yevseyeville lopulta erin 7-5, 3-6, 6-7(4). Ottelu kesti lähes kaksi tuntia.

– Pysyin mukana ottelussa, vaikka pelillisesti tämä oli koko viikon heikoin otteluni. Tein liikaa virheitä ja vastustaja laittoi fiksusti palloa peliin, kommentoi Virtanen.

Kokonaisuutena vuoden ensimmäiseen turnausviikkoon on Virtanen tyytyväinen.

– Oma pelini oli suurimmaksi osaksi hyvällä tasolla, siihen olen tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa.

Seuraavaksi Virtasella on edessään kaksi harjoitusviikkoa.